На 20 април СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен отбеляза

...
На 20 април СУ „Георги Бенковски“ – гр. Тетевен отбеляза
Коментари Харесай

СУ Георги Бенковски - гр. Тетевен отбеляза своя патронен празник

На 20 април СУ „ Георги Бенковски “ – гр. Тетевен означи своя патронен празник. От учебното заведение бяха подготвили богата празнична стратегия под надпис „ УМЕНИЯ ЗА УСПЕХ В XXI ВЕК”, която стартира още на 16 април /понеделник/ и продължи през цялата седмица.
Тържественият ден стартира в двора на учебното заведение, където се състоя формалната част от програмата за деня. Специални посетители на празника бяха: зам.-кметовете Свилен Русинов и Борис Врабевски, основен специалист „ Образование “ Дияна Лалева, секретарят на МКБППМН Петя Вълова, някогашни учители и ученици, родители и други
Приветствие към присъстващите насочи шефът на СУ „ Георги Бенковски “ – Маринела Маркова, след което връчи грамоти и плакети на изявени учители и възпитаници. Бе прочетен и приветствен адрес от кмета на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева.
„ Специално сервирам своите поздрави по случай патронния празник на СУ „ Георги Бенковски “ – гр. Тетевен. Вашето учебно заведение носи името на една от най-светлите и героични фигури в българската история – Георги Бенковски. Име, което задължава, име, което те кара да настръхваш и да се чувстваш горделив, че си Българин “, бе част от наличието на приветствения адрес. В него можеше да се прочете още: „ Убедена съм, че учебно заведение „ Георги Бенковски “ ще продължава да се развива и усъвършенства, затвърждавайки разбирането, че почтено следва своята възрожденска задача като един от центровете на образованието и науката в гр. Тетевен. Бъдете здрави, щастливи и доста усмихнати! Никога не се предавайте и се борете за това, което желаете и желаете най-силно! “
Поздравителен адрес бе изпратен и от ръководителя на Общински съвет – Тетевен Мария Стойчева.
Празникът продължи с осъществявания на мажоретния състав и учебния хор, след което бяха поднесени цветя пред паметника на Георги Бенковски. Малко по-късно се организира литературната комбинация „ Величието и драмата на българския Април”, а след нея последва съревнование по майсторско колоездене на спортните площадки в учебния двор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР