На 2 юли, събота, културно-туристически комплекс Ченгене Скеле“ посрещна едно

...
На 2 юли, събота, културно-туристически комплекс Ченгене Скеле“ посрещна едно
Коментари Харесай

Културно-туристически комплекс „Ченгене Скеле“ посрещна едно от най-мащабните спортни събития в България за тази година

На 2 юли, събота, културно-туристически комплекс „ Ченгене Скеле “ посрещна едно от най-мащабните спортни събития в България за 2022 година За втора поредна година в парк „ Росенец “ се състезаваха над 500 триатлонисти от България и чужбина, които премериха сили в „ Lion Heart Utopia Cross Triathlon “. Триатлонът бе част от програмата на „ Бургас Спорт Фест 2022 “ и ще се запомни с неповторими страсти, както за участниците, по този начин и за близо 1000 фенове.

Състезанието започва на 2 юли в 9 часа. Първата дисциплинираност, с която трябваше да се оправят триатлонистите, бе плуване в акваторията на „ Ченгене Скеле “. Именно тук феновете се любуваха на неповторим всеобщ старт, при който стотиците участници премериха сили в директна борба между тях. Те трябваше да преплуват два пъти акваторията на „ Ченгене Скеле “. Всяка обиколка е с дължина 750 метра (общо 1500 метра). След плуването участниците се качиха на колелата и започнаха гневно въртене на педалите и безмилостно гонене в парк „ Росенец “ и „ Странджа “ планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплинираност в триатлона е тичане 10 км в самия парк „ Росенец “. Трасето минава през извънредно живописни региони, разпръснати по целия парк.

След тези титанични и безчовечен старания, при мъжете победител стана румънецът Александър Кубеско в общо време 2 часа и 54 минути. Втори приключи един от най-хубавите български триатлонисти Иван Гръблев, а на трета позиция се класира Георги Вълчев.

При дамите първо време даде Виктория Данова с време 3 часа и 23 минути, а нейни подгласнички станаха Екатерина Можейко и Мишел Георгиева.

„ За втора поредна година вършим това необикновено събитие, като за наша наслада тази година надградихме доста. Избрахме всичко това да се случва в парк „ Росенец “ и на Културно туристически комплекс „ Ченгене Скеле “, тъй като това са необикновено живописни региони, с които Бургас се гордее. Всички над 500 участници са впечатлени от условия за спорт и фамилен туризъм, които паркът дава и се влюбиха в „ Ченгене Скеле “. Именно това беше нашата задача. Разбира се, няма по какъв начин да подминем и икономическия резултат за региона, защото в дните преди и след надпреварата всички места за настаняване в парк „ Росенец “, Крайморие и околните курорти се запълват с участници и техните фамилии, а това е значима част за туризма в района. Освен едно от най-мащабните спортни събития в България за 2022 година, желаеме да покажем, че този регион е емблематичен за Черно море и всеки би трябвало да го посети. Радваме се, че изпълнихме нашата задача и с неспокойствие чакаме идната година, когато сме сигурни, че ще бъде още по-мащабно. Благодарим на Община Бургас, че за втора поредна година са наш сътрудник, тъй като без тяхната помощ, мъчно ще се реализира сходна спортна демонстрация. Сега ни следва провеждането на най-големия крос триатлон в България, който ще се състои на 02-03.09.2022 година в Приморско “, разясниха уредниците на „ Lion Heart Utopia Cross Triathlon “.

След формалното награждаване, „ Lion Heart Utopia Cross Triathlon “ приключи със запаметяващо се празненство с присъединяване на група „ Rewind “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР