На 2 май започва кампанията за кандидатстване за прием в

...
На 2 май започва кампанията за кандидатстване за прием в
Коментари Харесай

Онлайн прием в първи клас от 2 май

На 2 май стартира акцията за кандидатстване за банкет в първи клас за новата образователна 2022/2023 година. Очаква се кандидатстващите деца с регистрация в Пловдив да са почти 3 100, а по предварителни данни на плана за план-прием местата са над 3 400. Осигурени са места за всички първокласници като в класирането вземат участие 45 общински учебни заведения.

Родителите могат да аплайват онлайн посредством електронната система за банкет на възпитаници на Община Пловдив – http://priem.plovdiv.bg, където ще бъдат оповестени свободните места. Електронни заявки за първо класиране се одобряват до 1 юни 2022 година, като резултатите от него ще станат ясни на 3 юни . Следват още две класирания – на  17 юни и 28 юни. След привършване на третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подават заявки за записване в учебните заведения, в които има останали свободни места.

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на книжен притежател (по образец) в определеното от родителите учебно заведение по първо предпочитание, в период до 31 май 2022 година Важно изискване е подаването единствено на едно заявление – по  интернет или на книжен притежател, тъй като системата не разрешава въвеждане на второ заявление за едно дете.

Критерият с най-голяма тежест за банкет е местоживеенето на детето като максимален брой точки получават тези с сегашен или непрекъснат адрес над 3 години в съответния съседен регион на учебното заведение. Няма смяна в критериите по отношение на миналата година.

Всичко за приема на възпитаници в първи клас за образователната 2022/2023 година родителите могат да намерят на  уеб страницата на електронната система на Община Пловдив, в раздел „ Нормативни документи “. В Графика на дейностите е оповестена информация за всички периоди, свързани с оповестяването на свободните места, присъединяване в плануваните три класирания и записването на бъдещите възпитаници в първи клас. В рубрика „ Точки за банкет “, както и към „ Ръководство за родителя “ са посочени критериите за банкет. На уеб страницата е предоставена и настояща информация за всяко едно общинско учебно заведение – сменност на образованието на класовете след първи клас, организация на образованието, изучавани непознати езици, образуване на храненето и други Тя се намира в раздел „ Училища “.

Електронно централизирано класиране и записване на деца в първи клас ще се организира за шести път в Пловдив. През 2017 година Община Пловдив вкара електронна система, за да бъде основана по-ефективна организация на приема на учениците и да се спести време на родителите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР