На 19 юли от 17.30 часа в Галерия 8 във

...
На 19 юли от 17.30 часа в Галерия 8 във
Коментари Харесай

Галина Станева открива изложба скулптура Водата се превърна в сълзи във Варна

На 19 юли от 17.30 часа в Галерия 8 във Варна се открива петата независима галерия на Галина Станева, която е част от следващото издание на " Август в изкуствата ".

Изложбата " Водата се трансформира в сълзи " може да бъде забелязана до 20 август.

Показаните скулптурни произведения демонстрират нова наклонност в развиването на този надарен млад създател и по самобитен метод са инстикт на годините в които живеем.

За новите си произведения Галина Станева написа:

“Новината, че хора умират освен от военните дейности, само че и от апетит и жадност, раздруса съзнанието и душите на доста хора по света. Това разсъни в мен асоциацията по какъв начин цялата хидросфера на планетата, се трансформира в сълзи, а сълзите са единствената вода. Изчезват морето, реките, езерата, блатата, ручеите, подпочвените води, водопадите стопират, изворите пресъхват.

Вълната от съпричастност, която се разсъни в съзнанието, душите и дейностите на доста хора в България и в международен мащаб се изля с голяма мощ. Думи като съпричастност и състрадание върнаха своето значение на морални полезности. Да гледаш на света през тъгата на другите, провокира у хората боязън от опасността и отвращение, само че и предпочитание да оказват помощ.

Използвах сълзата като знак и обект през, който се вижда друго. Тя е тъгата, само че и чистотата на човешкото сърце. Искреността с която се претърпяват компликациите, само че и насладите. ”
Галина Станева e родена и работи във град Варна. От 2009 година е член на Съюза на българските художници, а от 2007 година - Член на Сдружение на варненските художници – гр. Варна. През 2004 – приключва във Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий ”, магистър, компетентност: изящни изкуства – статуя, в класа на проф. Величко Минеков.

Участва в интернационалните и национални изложения и кураторски планове. Има 10 независими изложения, от тях 4 в Галерия 8 и е притежател на пет национални награди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР