На 19 юли държавната Дума на Русия прие на първо

...
На 19 юли държавната Дума на Русия прие на първо
Коментари Харесай

Пенсионната реформа в Русия: Вие ни лишавате от пенсия – ние ще ви лишим от власт

На 19 юли държавната Дума на Русия одобри на първо четене законопроект за повишение на пенсионната възраст от 55 на 63 за дамите и от 60 на 65 за мъжете. Няма подозрение, че съветският президент Владимир Путин ще подпише законопроекта и той ще бъде признат есента на тази година.

Аргументите
Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че по този метод управляващите извършват задача, сложена от президента Путин – да покачат пенсиите. По думите му поради демографските проблеми (работещите хора стават по-малко, а пенсионерите повече) салдото в пенсионната система може да бъде нарушен и тогава страната няма да може да изплаща пенсиите.
В момента Държавният пенсионен фонд на Русия е в недостиг и, с цел да се изплащат пенсиите, би трябвало да се взимат пари от федералния бюджет.
Друга теза гласи, че границите на пенсионната възраст са открити доста от дълго време и не дават отговор на актуалната действителност. Това е истина, написа meduza.io и прецизира, че границата от 60 години за мъжете и 55 години за дамите се е появила през 1930 година. От тогава продължителността на живота се е нараснала с 30 години, означи Медведев.
Освен това съветските управляващи се базират на опита на други страни, които от дълго време покачиха пенсионната възраст. Повишаването на пенсионната възраст при дамите съветските управляващи изясняват с половото тъждество.
Как тъкмо ще се случи?
Повишаването на пенсионната възраст в Русия ще стартира от 2019 година и ще става последователно – преходният интервал за мъжете ще продължи до 2028 година, а за дамите до 2034 година. Стандартната пенсионна възраст за мъжете ще се увеличи с 5 години, а за дамите - с 8. Онези, които не са натрупали нужния стаж, ще се пенсионират - мъжете на 70 години, а дамите на 68 години (т.нар. обществена пенсия). За законопроекта гласоподаваха 328 депутати, а 104 бяха срещу.
Протести из цялата страна
На 28 и 29 юли се организираха митинги в Москва и други градове в Русия. В столицата стачкуваха от 6,5 хиляди души, по данни на съветското вътрешно министерство, а по данни на комунистите на Генадий Зюганов до 100 хиляди.
От сцената на митинга машинист на трамвай в Москва сподели: " Правителството не е способно да организира пенсионната промяна. Хората ще бъдат принудени да крадат. Това ли се назовава власт? Ние сме срещу! Ако в този момент управляващите не ни чуят, то есента ще стачкуваме. Ще им покажем какво е националната власт и че би трябвало да се преценяват с нас! "
" Представям си дамите, които работят при тежки условия по 12 часа дневно от строителството, производството, селското стопанство... тъй като има такива специалности, държавното управление на Дмитрий Медведев очевидно не знае по тази причина, тъй като е обкръжено от красиви модели и актриси. Тяхната пенсионна промяна ще ги прати в задгробния живот ", сподели различен от протестиращите.
Протести се организираха и в градовете Владивосток, Краснодар, Омск, Хабаровск и Санкт Петербург, където се събраха хиляди. Стотици стачкуваха в Нижни Новгород, Южно-Сахалинск, Ставропол, Комсомолск-на-Амур, Новосибирск, Петропавловск, Новочеркасск, Воронеж, Казан, Курск, Томск, Брянск и други.
Протестните плакати гласяха: " Искаме да доживеем до пенсия ", " 55 години – и нито минута повече! ", " Вие ни лишавате от пенсия – ние ще ви лишим от власт ", " Пенсия за живите ", " Не желаеме да умрем на работа "....
Държавната телевизия пренебрегва митингите. Нито една национална телевизия не излъчи репортаж от демонстрациите. Информационните организации се стремяха да заобикалят думата " промяна " в известията си и я заменяха с " смяна на пенсионното законодателство ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР