На 19 януари Върховният касационен съд ще разгледа жалби по

...
На 19 януари Върховният касационен съд ще разгледа жалби по
Коментари Харесай

Александър Донов и Патрик Първев искат оправдателни присъди


На 19 януари Върховният касационен съд ще прегледа тъжби по наказателното дело против Александър Донов и Патрик Първев, предизвикали тежка телесна щета на малолетния Христо Татеосян.

Александър Донов и Патрик Първев трябвало да се грижат за 3-годишния тогава Христо, който околните назовават Еци, в жилище в София в кв. "Зона Б-19". Вместо това обаче, Патрик и Александър му нанасяли систематичен побой, стигнал до там, че наложи приемането на 3-годишното дете в болница.

Делото е формирано по касационни тъжби на подсъдимите. Донов и Първев са приети за отговорни и са наказани на по 6 години затвор – общо 12. Те са наказани да заплатят и обезщетение от 60 000 лева, както и държавната такса върху почетената част от цивилен иск и направените по делото разходи.

Първоинстанционната им присъда беше отчасти променена само по отношение на избраното мястото за изтърпяване на наказването „ отнемане от независимост ”, което в началото е от закрит вид.

С касационната тъжба Александър Донов желае анулация на присъдата и въззивното решение и оправдаването му или различно връщане на делото за ново разглеждане. С касационната тъжба на Патрик Първев се желае анулация на присъдата и възивното решение и оправдаването му. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР