На 19 март 2018 г., на сцената в Зала 1

...
На 19 март 2018 г., на сцената в Зала 1
Коментари Харесай

Флотските музиканти поднесоха незабравимо музикално преживяване на варненската общност

На 19 март 2018 година, на сцената в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, Представителният духов оркестър на Военноморските сили показа за жителите и гостите на Варна своя празничен концерт, отдаден на 134-та годишнина от основаването на флотския оркестър.

Благодарение на съорганизаторите – Община Варна, Фестивален и конгресен център и Военноморските сили, варненци бяха зарадвани с един в действителност майсторски и въодушевено поднесен музикален театър. Произведенията на класическите създатели, съчетани със актуалните аранжименти на известни песни на международно известни реализатори, накараха многочислената аудитория, изпълнила концертната зала, бурно да приветства оркестрантите.

Прозвучаха аранжименти на „ Бавното танго ” на Астор Пиацола, творби на Паскуал Маркина, Пабло де Сарасате, Антонин Дворжак, Бил Конти, Алън Менкен, „ Вечните евъргрийни ” на Франк и Нанси Синатра, Елвис Пресли, както и акомодация на песента „ Stayin’ Alive ” на Bee Gees. Сред тази пъстра палитра на виртуозно изпълнени творби централно място беше отделено на творчеството на Дико Илиев, чиято 120 годишнина от рождението честваме тази година.

По мнението на всички посетители, диригентът на оркестъра капитан III сан Мирослав Трифонов и неговият заместител капитан-лейтенант Георги Зайранов са съумели да приготвят една музикална приказност от разнородни осъществявания, която за два часа превзема абсолютно и в цялостна степен страстите и възприятията на феновете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР