На 19, 20 и 21 май, за осма поредна година,

...
На 19, 20 и 21 май, за осма поредна година,
Коментари Харесай

Време е за Народен събор в Пловдив, на Лаута ще ври и кипи ПРОГРАМА

На 19, 20 и 21 май, за осма поредна година, ще се организира един от най-големите фолклорни фестивали в България - „ Народен събор Пловдив ". Парк „ Лаута " ще се обагри в цветовете на българските обичайни носии на повече от 4 000 участници от цялата страна. 

В националните веселби ще се включат орк. „ Орфей ", Иван Дяков, Здравко Мандаджиев, отбор „ Тракия ", орк. „ Славяни ", гайдарски сформира, кукери, деца от 15 пловдивски детски градини, доста учебни заведения, читалища и клубове по танци. 

Огромна креативна алея на българските занаяти ще предложи на посетителите многообразие от ръчно направени обичайни артикули и храни – билки, тахани, подправки, локум, мед, вино, лавандулови масла и фермерски артикули ще добавят разнообразието от ризи с шевици, грънци, дървения и украшения. 

Комитет „ Родолюбие " и национално сдружение „ Традиция " ще ни покажат изложения на старинно оръжие, достоверни носии и униформи, и ще ни потопят в невероятната българска история.

И тази година уредниците са планували безвъзмездни уроци по национални танци, етно-кардио и учебно заведение по национални принадлежности. 

За най-малките гости ще работят въжен парк, център за ръкоделие с вълна и битова детска работилница с трикраки столчета и задания, свързани с българската просвета и математиката в националното творчество. 

Превърналите се в знак на фестивала " Хоротеки навън " още веднъж ще зарадват хилядите фенове на националните танци:

Ето времето и мястото на хоротеките по дни: 
19 май, петък - от 19:00 ч. – на „ Хорището " /до тенис масите/ - водещ Динко Николов 20 май, събота - 19:30 ч. - Сцена №1 -  водещи " Парти мюзик Пловдив "  21 май, неделя - 18:00 ч. - Сцена №1 - водещ DJ Цецо Йошев 
Водещи на фестивала са Веселина Бабаджанкова и Димитър Петров!  Официалното разкриване ще бъде на 19 май, петък, от 19:00 ч. с концерт на отбор „ Тракия ".

" Дясната лента на бул. „ Санкт Петербург " ще бъде свободна за паркиране. Молим водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост. Ще бъде осъществяван непрекъснат видеоконтрол с камери за скорост! ", осведомят уредниците.

Събитието се провежда от „ Ясмина " с поддръжката на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2023 година и се реализира взаимно с Район „ Тракия " и  кметът Костадин Димитров.

Вижте програмата по дни:





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР