На 18 юли Еврокомисията глоби Google с рекордните 4,3 милиарда

...
На 18 юли Еврокомисията глоби Google с рекордните 4,3 милиарда
Коментари Харесай

Доналд Тръмп коментира наложената от Европейската комисия колосална глоба на Google

На 18 юли Еврокомисията санкции Гугъл с рекордните 4,3 милиарда евро ($5 милиарда) за корист с преобладаващото състояние на пазара за мобилни операционни системи. Сундар Пичай от своя страна съобщи, че Android в действителност поддържа разнообразието на мобилни устройства и не лимитира конкуренцията. Сега Доналд Тръмп изрече крайното си отвращение от решението на европейските антимонополни органи.

Тръмп подлага на критика решението на Европейска комисия и сподели, че Европейският съюз се е възползвал от Америка.

„Нали ви споделих! Европейският съюз преди малко ни зашлеви с санкция от пет милиарда $ против една от най-големите ни компании. Те в действителност се възползваха от Съединени американски щати, само че това няма да е за дълго!„.



Това изказване е много забавно, изключително в случай че си напомним, че Силициевата котловина не харесва изключително доста президента и не поддържа неговите решения. Ръководителите на Гугъл в никакъв случай не са се изказвали изключително ласкаво за администрацията на президента. Но макар че Тръмп не се отнася доста добре към огромните софтуерни колоси, изключително към Amazon, сходни набези от страна на Европейски Съюз напълно не му се нравят.

Ситуацията може в действителност да се усложни. Тръмп към този момент разгласи комерсиална война на Китай. Какъв ще бъде неговият отговор на Европейски Съюз към този момент можем единствено да допускаме. Но от това изказване си проличава, че отговор сигурно ще има.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР