На 18 май 2021/вторник/, от 18,00 часа в зала 1

...
На 18 май 2021/вторник/, от 18,00 часа в зала 1
Коментари Харесай

Клуб Отворено общество връчва годишните си награди в навечерието на 24 май

 На 18 май 2021/вторник/, от 18,00 часа в зала 1 на ФКЦ клуб " Отворено общество “ – Варна ще организира церемонията за връчване на Годишните награди на клуба, които се присъждат за значими достижения в сферите на обществения и публичен живот. За 29 път ще честваме дружно триумфите на хората, които ни карат да се гордеем, че сме варненци! И да им благодарим!

В началото на церемонията ще поздравим някои от миналогодишните носители на награди. По обясними аргументи не успяхме да честваме дружно техните триумфи. С малко забавяне, само че с доста признателност ще почетем работата на носителите на  наградата " За цивилен принос в региона на образованието “ за 2020 година - екипа на Детския и средношколски комплекс на Република България " П.Славейков “, който възпитава четящи генерации, създатели, мечтатели, учи ги да откриват в книгите съкровища и да трансформират бъдещето си.

За да изразим признателност към тези, които в изискванията на пандемия водиха и водят всекидневна борба за живота на пациентите, на сцената ще забележим и носителите на миналогодишната премия " За принос в региона на опазването на здравето и медицината “- доцент доктор Диана Радкова - началник на втора Клиника Инфекциозни заболявания, към МБАЛ " Св. Марина " – Варна, както и екипа медицински сестри от Клиниката по инфекциозни заболявания.

Миналогодишният притежател на премията " За принос в региона на културата на град Варна “ - артистът Свилен Стоянов от държавна такса " Ст. Бъчваров “ също ще получи заслужени овации като самопризнание за всичките 40 креативен сезона на сцената на Варненския спектакъл, за гения и изключителната му задача да заразява с любов към театъра младежи, без значение от тяхната орис.

Церемонията ще продължи с самопризнание за тазгодишните носители на премията " За принос в региона на опазването на здравето и медицината “. Отличието е за екипа от лекари на МБАЛ - Варна при Военномедицинска академия, позната като Военноморска болница. Ще изразим признателност към екипа на болничното заведение съумял в къси периоди да провежда активността си по този начин, че да се включи интензивно в задачата да избавя човешки животи в борбата с Ковид.

Ще почетем и половинвековния празник на едно от най-престижните учебни заведения в България - МГ " Д-р Петър Берон “ – Варна. Те са носители на премията " За принос в региона на образованието “. Гимназията възпитава образовани, уверени и въодушевени хора, които сполучливо развиват своя капацитет в действителна и в цифрова среда на всички места по света.

Церемонията ще приключи с овации за предишното, сегашното и бъдещето на държавна такса " Стоян Бъчваров “, притежател на премията " За принос в региона на културата на град Варна “. Няма различен спектакъл в България с такава огромна театрална история - 1120 спектакъла в един сценичен век. Варненският спектакъл се подрежда в авангарда на театралния развой у нас и за цяло едно столетие повлиява върху равнището на театрално мислене в България.

Годишни награди на клуб Отворено общество – Варна - 18 май 2021, от 18,00 часа в зала 1 на Фестивалния комплекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР