На 18 март, в УМБАЛ „Медика Русе“ се състоя официалното

...
На 18 март, в УМБАЛ „Медика Русе“ се състоя официалното
Коментари Харесай

Русенска клиника откри ново отделение по ортопедия и травматология

На 18 март, в УМБАЛ „ Медика Русе “ се състоя формалното разкриване на Отделение по ортопедия и травматология . На събитието участваха шефът на болничното заведение доцент доктор Кирил Панайотов, завеждащият отделението член кор. проф. доктор Стефан Станчев и неговият екип, заместник-кметът по комунални действия Наталия Кръстева, както и други посетители.
След осъществения водосвет, зам.-кметът Наталия Кръстева връчи от името на кмета Пламен Стоилов приветствен адрес и икона на Св. Богородица на доктор Станчев, като му пожела здраве и триумф в благородната специалност.
Модерното поделение, предпочитано е насочено към гръбначната хирургия. То е с потенциал 15 места и действа от края на предходната година . Стаите са за двама души, на втория етаж, а операционния блок е на първия етаж. Разполага със модерна инсталация, която включва и уред за мини инвазивна хирургия.
В екипа на доктор Станчев ще работят доктор Гаурав Сети и Пламен Ванев, както и двама специализанти. Ще се лекуват хронични болести като артрози и целият диапазон на травматизъм на долни и горни крака и най-много на гръбначен дирек. За няколко месеца в отделението са направени редица интервенции по неотложност и в планов ред. Ръководителят на отделението показа, че измежду сполучливите интервенции е за първи път направената в региона стабилизация на гръбначен дирек, като пациентът е бил изписан още на шестия ден.
Според доктор Стефан Станчев, ще бъдат обслужвани пациенти, както със остарели дегенеративни болести, по този начин и с остри контузии. Най-близките клиники са в Плевен и Варна. В проектите на новото поделение е да поема част от другите случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР