На 18-и юни от 11 часа премиерният спектакъл на музикалната

...
На 18-и юни от 11 часа премиерният спектакъл на музикалната
Коментари Харесай

Премиера на „Пиф, Паф, Пуф“ в Бургас

На 18-и юни от 11 часа премиерният театър на музикалната комедия от Александър Райчев ще зарадва и деца, и възрастни
В съботния ден, 18-и май, от 11 часа в залата на Държавна опера – Бургас най-малките другари на музикално-сценичното изкуство, съпроводени със своите родители или близки, на които занимателната история за трите розови прасенца Пиф, Паф Пуф също е била обичана, да се готвят за солидна порция смях и зареждащи страсти! Артистите от трупата на Бургаската опера репетират интензивно за раждането на новото детско заглавие на Бургаската опера Видимо е огромното жеалние и отдаденост на креативния развой на постановчика – доцент доктор Александър Текелиев, помощник‐режисьорите – Лина Пеева и Петър Тихолов, хореографа – Галина Калчева, както и на експертите от техническите служби.

Сценографията и костюмите на „ Пиф, Паф, Пуф “, които показват най-характерното за всеки воин, са дело на младата надарена художничка Анна-Мария Токаджиева. Декорите са колоритни и приказни, костюмите и реквизитът а с осъвременени детайли и носят приятни закачливи изненади, приготвят се атрактивни танци, изпълнени от самите актьори. Всички, които директно или индиректно са забъркани в приключението, са заредени с въодушевление и креативна сила.

Забавната история за Пиф, Паф, Пуф, Кумчо Вълчо, Патока, Милко и Илко е разказана по новаторски метод и съдържа наложителната за всяка приказна история поука. Сценичната акомодация е на режисьора Александър Текелиев, който внася нови смислови и образни детайли, както и занимателни акценти в познатия обичан сюжет. Музикалната комедия за деца от Александър Райчев „ Пиф, Паф, Пуф “ е по познатата и обичана от всички приказка за трите розови прасенца със завити опашленца, неприятния Кумчо Вълчо, който духва техните къщички, за да си обезпечи вкусна вечеря, само че трите задружни братчета объркват неговите проекти. В сюжета на премиерния мюзикъл има преплетени доста хумористични детайли, радостни песни, динамичност, гарантиращи доста, доста усмивки.

За функциите се готвят: в облика на Пиф – Весела Апостолова и София Ловджиева, Паф – Стефка Христозова и Полина Бахчеванова, Пуф – Калина Попова и Траяна Николова. Двоен е съставът и за ролята на Кумчо Вълчо, който претърпява приказна трансформация в края на историята – за облика репетират Йордан Христозов и Бранимир Недков. Шмилена Султанова и Дарина Запрянова се готвят за занимателния персонаж на Патока. Илко ще бъде Мирослав Димитров, Милко – Милен Динолов, които са в ролята на разказвачи и модератори на приказката.

Забавните истории на симпатичните прасенца и останалите приказни герои, с които всички сме израснали, получавайки мотиви за откровени усмивки, са показани в музикалния театър доброволно, динамично, с доста финес и закачливи реплики сред театралните герои.

Нека с премиерния театър в събота и ние, възрастните, да си напомним жизнерадoстното време на детството, дружно с всички изживени и неизживени завършения, дарявайки си зареждаща страст, дружно с най-малките, които имат потребност от сходни свежи сюжети с назидателен край, показани по професионален и занимателен метод. A новата детска режисура на Държавна опера – Бургас дава обещание да стане шлагер – елате в събота и ще разберете за какво!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР