На 18 декември Пентагонът съобщил, че корпорацията Lockheed Martin (разработила

...
На 18 декември Пентагонът съобщил, че корпорацията Lockheed Martin (разработила
Коментари Харесай

Япония разработва най-тежкия и скъп изтребител в света

На 18 декември Пентагонът съобщил, че корпорацията Lockheed Martin (разработила F-35) изразила предпочитание да помогне на японския колос Mitsubishi Heavy Industries (MHI) при проектирането на изтребителя на 2030-те години (известен като F-X, т.е. F-„ незнаен ”). По-рано Boeing и BAE Systems също предложиха помощта си, само че тя беше отклонена, заяви svpressa.ru.
„ Япония възнамерява да стартира работа над новия изтребител през 2024 финансова година и допуска да го вкара в строя през 2035 финансова година, когато сегашният F-2 (японско-американски F-16 Fighting Falcon) ще стартира да излиза от употреба ” – заяви организация Kyodo News.
 Отложиха производството на супер изтребителите F-35 Отложиха производството на супер изтребителите F-35
Пентагонът реши да отсрочи цялостното произвеждане на супер изтребителите F-35 за неустановен интервал, написа Bloomberg. Американските военн...
За плана F-X не се знае съвсем нищо, като се изключи че ще бъде 6-то потомство и ще бъде в положение да лети в безпилотен режим даже при въздушен пердах с електронен водач , твърди svpressa.ru.
По информация на токийския вестник Shimbun, в миналото някогашният министър на японските Сили за самозащита Таро Коно предложил за подмяна на F-2 да бъде създаден типичен БПЛА от вида на MQ-9 Reaper. Не било възприето и предлагането да копират някои неща от американците, с цел да икономисат големи средства. От кабинета на министрите дали отговор, че такава импортна взаимозависимост може да отслаби отбранителната индустрия на страната.
Известно е, че Япония заделя в началото за проектирането най-малко 1,2 трилиона йени ($15 млрд.). През 2018 година висши военни съобщили, че MHI ще икономисат запаси при основаване на нови мостри военна техника „ за сметка на потребление на софтуерни нововъведения, да вземем за пример изкуствен интелект ”.
За подобен план $15 милиарда по западни ограничения не са доста средства. Kyodo News припомня, че Съединени американски щати единствено в 2012 година за заделили $72 милиарда за доработване на F-35.
Освен това в проектите на Токио се приказва единствено за 90 изтребителя F-X, до момента в който Lockheed Martin разчита да създаде 2394 броя F-35. Единичната машина ще коства на Япония много скъпо, обаче в Токио са решили, че нямат различен избор – смята военният специалист Бредли Перет от Австралийския институт за стратегическа политика (Australian Strategic Policy Institute, или ASPI).
 Руски МиГ-31 прихвана американски разследващ аероплан над Берингово море Руски МиГ-31 прихвана американски разследващ аероплан над Берингово море
Руски изтребител МиГ-31 беше изпратен във въздушното пространство по отношение на приближаването на разследващ аероплан RC-135 на Военновъздушни сили н...
Експерти предвиждат един доста елементарен извод: самураите желаят да имат цялостен надзор над своя предстоящ аероплан, без някой да знае нещо за него. С това се изяснява проектът да се построят единствено 90 машини, въпреки вероятно биха се намерили искащи да купят този летящ шедьовър, отбелязва svpressa.ru.
Този път Токио, за разлика от F-2, не желае от Съединени американски щати даже един болт. Mitsubishi има намерение да проектира всяка част, мотори, датчици и бордово оръжие. Най-важното е, че когато F-X постъпят на въоръжение, то F-35 ще бъде на над 30 години. Удачният по време старт ще разреши на Токио да образува условията към новата машина, която би подсигурила победа над съперници като F-35, F-22, Су-57 и J-20.
По информация на ASPI, двумоторната идея на F-X демонстрира, че Mitsubishi ще основава аероплан, доста по-тежък от F-22 и Су-57, допустимо е даже да е най-тежкият изтребител в света. Такива габарити би трябвало да подсигуряват на F-X невиждана отдалеченост на полета и скорост. За в този момент като най-изтребител се смята 40-тонният Ту-128М.
„ F-Х се трансформира в подобен мощен звяр, че аз му дадох прозвището „ Годзила ” – написа Бредли Перет . Разработката на подобен огромен и абсолютно безценен изтребител към този момент сложи даже американците в ступор. Японците мъчно ще бъдат настигнати, трябват ужасно доста пари, само че е явно, че е почнала нова конкуренция във въоръжаването, отбелязва svpressa.ru.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
 F-16 прихванал и прогонил аероплан от затворена зона по време на тирада на Тръмп F-16 прихванал и прогонил аероплан от затворена зона по време на тирада на Тръмп
Изтребител на американските Военновъздушни сили F-16 е прихванал и ескортирал аероплан, навлязъл във въздушно пространство, затворено в сряда по време н...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР