На 18 декември 2019 година, в КИЦ на РСМ в

...
На 18 декември 2019 година, в КИЦ на РСМ в
Коментари Харесай

Вижте Животът на другите в изложбата на Божидар Барлакоски

На 18 декември 2019 година, в КИЦ на РСМ в София ще бъде открита фотоизложбата „ Животът на другите “ на Божидар Барлакоски. На неговата първа независима галерия в столицата на България ще бъдат изложени към 24 фотографски творби. За изложбата създателят e подготвil и азбучник, който ще показа на откриването. Събитието е част от Годишната стратегия на КИЦ на РСМ в София и е подкрепено от македонското Министерство на културата.
Изложбата е формирана от „ фотографии на хора и животът на хората. Животът на тези „ другите “, които може би ще намерите в обществените мрежи, само че не ги виждате е всекидневието. Животът, който остава прикрит под обвивката на ежедневната „ нормалност “. Занаяти, които изчезват със всеки идващ удар на ковача, остарели другарства, които не престават повече и от любовта, усмивка в уединение разтеглена от спомен за една младост, тъгуването и последния привет с непосредствен, цената на живота в окървавените ръце....
Някои ще останат шокирани, някои ще бъдат ядосани, някои ще осъдят за грубост... само че това сме ние. Това е животът на „ другите “ към нас. Скрити в провинциите. Незабелязани от модерността. Онези, от които произлизаме и от където произлизаме. Онези, които също като нас живеят, по-далеч от новата, виртуална действителност, по-далеч от новините по ТВ, доста по-далеч от илюзиите, тези, без които ще преживеем, само че няма да сме цели. ”
Божидар Барлакоски е роден през 1984 година в Прилеп, Северна Македония. Има 7-годишна дейна фотографска активност и член е на клуба Фото-кино „ Прилеп “. Носител е на повече от двадесет и пет интернационалните награди за снимка, сред които и бронзов орден за фотожурнализъм от Toronto Camera Club, PSA сребърен орден за снимка в Кипър, сребърен орден за снимка в Украйна, златен орден за сбирка на фотографии на Дни на македонската снимка 2014 година, както и многочислени грамоти и дипломи. Фотография от Барлакоски е оповестена на уеб-страницата на National Geographic като избор за деня. Два пъти е взел участие като член на жури-комисия на интернационалните състезания за снимка. До в този момент има осъществени две независими изложения, в Кичево и Скопие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР