На 17-ти Ноември отбелязваме Световния ден на недоносените деца и

...
На 17-ти Ноември отбелязваме Световния ден на недоносените деца и
Коментари Харесай

Безплатни консултации на Карин дом в подкрепа на недоносените деца в условия на епидемиологична обстановка

На 17-ти Ноември означаваме Световния ден на недоносените деца и в поддръжка на най-малките и техните фамилии екип “Ранна намеса ” на Карин дом, ще организира безвъзмездни съвещания на недоносени или родени с ниско тегло деца на възраст до 2г. Инициативата на Карин дом цели предварителна защита и ранна диагностика в изискванията на епидемиологична конюнктура.

За да се включите в безплатните съвещания е належащо да попълнете формуляра:

Екипът на Карин дом ще се свърже с родителите за уточняване на комфортен ден и час за провеждането на консултацията. Всички съвещания се организират онлайн от експерт от екип “Ранна намеса ” на Карин дом и са безвъзмездни. Можете да се запишете до 30-ти Ноември 2020 или до запълване на местата. Консултациите ще се проведат до края на годината. Специалистите, които ще се включат в консултациите са: рехабилитатор, логопед, психолог, обществен служащ, експерт по кърмене, вижте повече: https://karindom.org/medicor-premature-baby-project-2020/

Недоносените деца имат някои функционални особености, заради преждевременното раждане. Особено значимо при тях е постоянното следене и при нужда своевременното ориентиране към услуги по ранна намеса.

По време на консултацията, експертите ще създадат оценка на развиването, което ще помогне на родителите да си отговорят на въпросите: „ Типично ли се развива моето дете? Има ли нужда от осъществяване на съвещания с медицински експерти и/или консултанти по ранно детско развиване? “ Колкото по-рано стартираме, директно след раждането, толкоз по-големи благоприятни условия за компенсиране и „ догонване “ на пропуснатите стадии в детското развиване съществуват. Опитът, който има Карин дом досега демонстрира, че родителите употребили услуги по ранна намеса се усещат по-спокойни, по-уверени, сигурни и подкрепени.

 Тревожността и терзанията на родителите при недоносените деца доста постоянно са свързани с езиково-говорното развиване и връзката. Логопедът, като съветник към Центъра по Ранна намеса поддържа и предизвиква родителите интензивно да вземат участие в създаване уменията на детето. Съдейства на родителите при хранене, пиянство, самообслужване. Показва посредством подобаващи игри и методики по какъв начин децата да напреднат в езиково-говорната област и общуването.

Карин дом развива стратегия „ Ранна намеса “ от 2010 година, като приспособява модел на услуги по ранна детска намеса, предоставяни в Канада и Съединени американски щати. До 2019г. в програмата са включени над 900 деца от Варна и региона, като съвсем 40% от децата са недоносени.

Важно е да не се удължава във времето момента от първите зародили терзания, до търсенето на първи контакт със експерт ранно детско развиване. В изискванията на нараснал епидемиологичен риск, консултациите се организират онлайн, с опция за директно наблюдаване на детето вкъщи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР