На 17 ноември (четвъртък), от 18:30 часа в зала Яворов“

...
На 17 ноември (четвъртък), от 18:30 часа в зала Яворов“
Коментари Харесай

„Вечер на Гершуин“ с Биг Бенд Благоевград и солисти Христина Кацарска, Мариана Костова и Венера Мелеки

На 17 ноември (четвъртък), от 18:30 часа в зала „ Яворов “ в Благоевград Биг Бенд Благоевград и солисти Христина Кацарска, Мариана Костова и Венера Мелеки ще пренаст публиката в магнетичния свят на американския композитор Джордж Гершуин.

Това е част от поредицата тематични концерти, който музикантите от Биг Бенд Благоевград показват пред благоевградска аудитория и посвещават на митове от модерната и класическа джаз музика от целия свят. 

Джордж Гершуин е измежду най-популярните американски композитори. Почти няма наш оркестър или диригент, който повече или по-малко да не е изкушаван от музиката на Гершуин. В дискографията на Гершуин има оркестрови произведения, опери, мюзикъли, кино музика. Някои от неговите композиции в джаза стават стандарти. Една от най-впечатляващите композиции на композитора е операта „ Порги и Бес “, първата опера на американски композитор, сложена в известната италианска опера „ Ла Скала “. Експертите назовават ​​това произведение „ национална “ опера, която заема междинна позиция сред бродуейски мюзикъл и опера. Култовата комбинация „ Summertime “, известна на всеки почитател на джаза и изпълнявана от редица международни джаз музиканти е ария точно от операта „ Порги и Бес “. Спонтанен, живописен и с възприятие за комизъм – по този начин специалистите разказват музикалния език на Джордж Гершуин. Заповядайте да му се насладим на 17 ноември в Благоевград!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР