На 17 и 18 октомври Пекин ще бъде домакин на

...
На 17 и 18 октомври Пекин ще бъде домакин на
Коментари Харесай

За десетте си години инициативата „Един пояс, един път“ донесе осезаеми промени в света

На 17 и 18 октомври Пекин ще бъде хазаин на третия Форум на върха за интернационално съдействие „ Един пояс, веднъж “.

Според публична информация в него ще вземат участие представители на повече от 140 страни и 30 интернационалните организации. Важна причина за сериозната известност на форума е, че през последните 10 години построяването на „ Един пояс, веднъж “ докара до осезаеми промени в разнообразни елементи на света.

Най-видимото достижение на самодейността, която се роди преди 10 години, е че даде нов подтик на международния стопански напредък и развиване. През миналото десетилетие в границите на „ Един пояс, веднъж “ са осъществени или са в ход над 3000 плана за съдействие с вложения от трилиони долари. До края на юни 2023 година Китай е подписал над 200 документа за съдействие по самодейността с повече от 150 страни и 30 интернационалните организации. Според изследване на Световната банка, реализацията на самодейността ще усили търговията сред участващите страни с 4,1%; чака се до 2030 година тя да генерира годишна облага от 1,6 трилиона $ за света и да изведе 7,6 милиона души от последна беднотия.

Всичко това е центрирано към златното предписание – взаимно разискване, взаимно създаване и общо шерване. Тази нова идея за ръководство е отражение и практическа реализация на концепцията за същинска многоликост. Именно на тази основа самодейността „ Един пояс, веднъж “ реализира взаимноизгодно съдействие. Признание, за което приказва обстоятелството, че тя бе включена и във значими документи на Организация на обединените нации, Форума за китайско-африканско съдействие и други интернационалните организации и механизми, давайки нови решения за световното ръководство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР