На 16 юни, именитият Георги Парцалев, роден в Левски, който

...
На 16 юни, именитият Георги Парцалев, роден в Левски, който
Коментари Харесай

Празници на изкуствата “Парцалев-2023” в град Левски продължават

На 16 юни, именитият Георги Парцалев, роден в Левски, който с неповторимия си гений и велика човечност остана в сърцето на съгражданите си и на цяла България,щеше да навърши 98 години.



Цветя,спомени и усмивки в духа на огромния Парцалев, през днешния ден белязаха рождения ден на индивида и актьораГеорги Парцалев преодолял времето със светлината на своята персона.

Празниците на изкуствата в негова памет, и с воля за изява на изкуството,което пробужда възприятието за хубост и естетика в живота не престават.

Великолепният театър на Хилда Казасян и Плевенската филхармония със специфичното присъединяване на Васил Петров и Теодосий Спасов “Да послушаме кино ”, музикалният роман за обичани български филми, бе посрещнат с нестихващи овации.



Кметът на Община Левски Любка Александроваблагодариот името на публиката и от свое име за това, че са прелестна част от празниците, че с най –невероятната българската кино класика сътвориха извънредно вълнуващо прекарване.

Тази вечер сцената ще оживее още веднъж с Театралният състав при НЧ “Георги Парцалев 1901 ” и постановката „ Дамски шивач ” от френския драматург Жорж Фейдо.

С любов към театралното изкуство и артистичен гений самодейците Тоня Тодорова, Снежина Любенова, Росица Павлова, Десислава Георгиева, Величка Панайотова, Цанка Михайлова, Василка Ненкова,Огнян Панайотов,Калоян Генов, Румен Костадинов и Радослав Славеев, ще показват постановката на един от най - огромните драматурзи на своето време от 19.00 ч. за всички фенове на театралното изкуство - входът е свободен.

На 17 юни от 19.00 ч. - “Спомен с ария и усмивка за Георги Парцалев ”.

Благотворителен Концерт с присъединяване на фамилия Гарнизови и Нинови -Георги Гарнизов, Мария Гарнизова -Нинова, доктор Димитър Нинов и Любена Нинова потвърдили във времето обична си към родния град и с креативните си достижения почтени почитатели на изконните полезности в българската просвета. На 17 юни в НЧ “Георги Парцалев - 1901 ”от 19.00ч. Средствата от концерта ще бъдат дарени за скулптурната комбинация “Земляците ”. На 18 юни Театър " Искри и сезони " ще показа от 19.00 ч. “Лудории в съботната вечер ” от Марсел Митоа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР