На 16 февруари, (сряда), от 17:30 часа в Градската художествена

...
На 16 февруари, (сряда), от 17:30 часа в Градската художествена
Коментари Харесай

Представяне на библиографията „Художественият живот в Благоевград“ и прожекция на филм за Христо Бараковски в Градската художествена галерия – Благоевград

На 16 февруари, (сряда), от 17:30 часа в Градската художествена изложба в Благоевград ще бъде показан библиографският справочник „ Художественият живот в Благоевград “. Книгата се издава във връзка 65 години от основаването на групата на СБХ в Благоевград. Библиографията е издание на Регионалната библиотека „ Димитър Талев “ – Благоевград, а съставянето й е предизвикано от неналичието на сходен указател, който да показва художествено-творческата интелигенция в града.

В актуалната книгопис са събрани 1 471 публикации от книги и периодически издания, исторически информации, изявления за художници, изявления от художници, филмография, фотографии и други

На 247 страници съставителите Елза Кресничка и Веселина Стоицова – библиографи от отдел „ Краезнание “, под редакцията на Иван Милушев и Дора Ангелова, са основали източник на информация, който би представлявал интерес и за профилирана и за по-широка читателска публика.

След презентацията на библиографския справочник, публиката ще може да гледа кино лентата „ Рефлекс за живот “, който показва живота и невероятното творчество на благоевградския дърворезбар Христо Бараковски. Във кино лентата главно за художника приказва неговата брачна половинка Ани Бараковска, чийто взаимен живот е гердан от красиви мигове и креативен музи.

Участват още огромните създатели: скулпторът Павел Койчев, живописецът Емил Стойчев, приятелят и сътрудника Иван Бубев, Лили Бенева и други „ Рефлекс за живот “ е един документален роман освен за изкуството на Бараковски, оставило трайна следа в националната духовна съкровищница, само че и за неговите богати и с обич отдадени цивилен старания за издигане на културния живот в Благоевград. В креативния екип на кино лентата са благоевградчаните: оператор и монтаж - Николай Костов, музика – Валери Димчев, създател и режисьор – Владимир Каперски.
Заповядайте!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР