На 15-ти януари 2024 г. главният изпълнителен директор на Tesla

...
На 15-ти януари 2024 г. главният изпълнителен директор на Tesla
Коментари Харесай

Ето как прототипът на робота Tesla Optimus Gen 2 сгъва тениски

На 15-ти януари 2024 година основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск сподели по какъв начин прототипът на робота Optimus Gen 2 от второ потомство може съвсем чисто да сгъне тениска по авансово заложена стратегия.

Мъск изясни, че във видеото е снимано, с цел да покаже, че Optimus не може да сгъне тениска без авансово заложена стратегия. Той посочи, че скоро роботите на Tesla ще се научат да го вършат изцяло самостоятелно и в случайна среда, като да вземем за пример демонстрацията няма да изисква маса, закрепена на избрана височина, монтиране на кутия на несъмнено място и единствено една тениска в кутията.

Забележително е, че в работилницата за сглобяване и персонализиране на Optimus на пода са сложени огромни червени бутони, евентуално с цел да може личният състав незабавно да изключва роботите при положение на необикновена обстановка.

https://habrastorage.org/vid/s1/b778/cfcb/9748/b778cfcb9748b9af35f880c4da645e9f.mp4

През декември 2023 година Tesla показа идващото потомство на своя хуманоиден робот Optimus Gen 2, оборудван със задвижващи механизми и датчици, създадени от компанията. Роботът има нов дизайн на захващането. В пръстите му са вградени датчици за налягане, които му разрешават внимателно да борави с нежни предмети, като да вземем за пример да държи кокоши яйца, без да ги счупи. Ръцете на робота имат 11 степени на независимост. Прототипът на Optimus Gen 2 има и нов дизайн на тялото. Сега то не е сребристо, а бяло с черни вложки. На краката на робота са се появили декоративни панели. Optimus Gen 2 може да движи и главата си, която е прикрепена към врата с две степени на независимост, а краката му имат спомагателна отклоняваща се част на пръстите.

Разбира се, тези роботи са предопределени най-вече да сглобяват електрическите автомобили на Tesla.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР