На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне

...
На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне
Коментари Харесай

Идва “ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

На 15 април, (понеделник) зала 1 на НДК ще посрещне за първи път на една сцена едни от най-успешните български частни фолклорни обединения в първият по рода си театър - " ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР ". В довечера за ценители ще забележим и чуем отбор " Чинари ", " Мистерията на българските гласове ", Стоян Янкулов - Стунджи и " 101 каба гайди ". В рамките на 90 минути ще се насладим на майсторски осъществявания на атрактивни фоклорни танци, песни, инструментали и сола. Във фоклорната приказка ще се включат още група " Еtnotix ", трио " Булгарина " и " Чинари дръмс ", а на финала ще станем очевидци на запаметяващо се общо осъществяване на всички участици.


Интересното е, че всички тези пазители на българската традиция са и в предприемчив комитет по одобряване на формален Празник на българският фоклор, какъвто се оказва, че няма. Идеята е на Асен Павлов - основател и живописен шеф на " Чинари " и е подкрепена от всички участници във " ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР ". Идеята им е подобен ден да се празнува публично и уместно на 22 юни, когато е лятното слънцестоене. Съвсем скоро се чака „ Ден на българският фолклор " - от концепция да се трансформира в действителност.



Билетите за спектакъла „ ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР " на 15 април можете да намерите в интернет в системата на Ticketportal.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на " Арена Армеец ", бензиностанции ОМВ, магазини Orange. Цената им е от 20 до 40 лева съгласно мястото в залата.

Присъединете се към събитието във фейсбук ТУК.
Билети има ТУК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР