На 15.02. във Враца щезвучизнаменитатацигулкаГуарнери дел Джезунабрилянтниясолист Оскар Бохоркез.Инструментът пленява

...
На 15.02. във Враца щезвучизнаменитатацигулкаГуарнери дел Джезунабрилянтниясолист Оскар Бохоркез.Инструментът пленява
Коментари Харесай

Уникална цигулка от 1727г. ще чуят врачани в концерта „Европа без граници“ на 15-ти февруари

На 15.02. във Враца щезвучизнаменитатацигулкаГуарнери дел Джезунабрилянтниясолист Оскар Бохоркез.Инструментът пленява с ослепителен тон, неповторим и безподобен, същинска приятност за ценителите на класическата музика.До наши дни са достигнали единствено околодвестацигулки, направени отДж.Гуарнери, живял сред 1698-а и 1744-а година.

Изключително надареният цигулар Оскар Бохоркез живее в Берлин, само че непрекъснато пътува по света, като си сътрудничи с най-хубавите симфонични оркестри. Роден в семейство на музиканти, Бохоркез получава образованието си в елитни консерватории във Филаделфия и Виена. Дебютира като солист с Лондонската филхармония през 2009г. Уникалните музикални осъществявания на цигуларя се характеризират със пристрастеност, отдаденост и мечтателно свирене – качества, които се дължат и на неговия латиноамерикански генезис.

В градската концертна зала на Враца, в четвъртък ще чуем Оскар Бохоркезв осъществяване на романтичнияконцерт за цигулка и оркестър в ми минорот Феликс Менделсон Бартолди, заедносъс Симфониета -Враца, под диригентската палка на Димитър Косев.Маестро Косев е роден в Русе, ученик на НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “. Завършва висшето си обучение и специализира във Виена, понастоящем е основен диригент на Държавна Опера Русе.

В програмата на концерта „ Европа без граници “ на 15.02 са включени още:

Дж. Паизиело – Увертюра „ Севилският бръснар “, R.1.64 (премиера за България)и

А. Съливан – Симфония в ми (премиера за България)

Интересни елементи за произведениятав програматаи техните създатели,както и биографии на гостуващите музиканти,ще откриете в новата книжка-каталог, която получавате с абонаментна„ Зима-Пролет “,с бонус концерти и непокътнато място в залата. Книжката е в продажба в Билетен център „ Гъбката “.

Билетиза концерта на 15.02и абонаментни картиза Юбилейния полусезон„ Зима-Пролет “`24 на Симфониета-Враца, са в продажба в Билетен център " Гъбката ". За резервации и информация,т. 0896718303, 0899827060.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР