На 13 юли, пред храм-паметника ,,Александър Невски“ за първи път

...
На 13 юли, пред храм-паметника ,,Александър Невски“ за първи път
Коментари Харесай

За пръв път с концерт у нас: Английският камерен оркестър ще свири за българска публика

На 13 юли, пред храм-паметника,,Александър Невски “ за първи път в България ще изнесе концерт Английският камерен оркестър. От 1997 година насам негов почетен патрон е крал Чарлз III, който е прочут с отношението си към изкуствата и самият той е разпален музикант, който свири на три инструмента.

Английският камерен оркестър прави огромна част от знаковите си записи пред 70-те и 80-те години на предишния век. Често  свири на огромна част от събитията в кралското семейство.

20 000 специфични посетители се любуваха на концерт с известни реализатори

„ Това е един в действителност остарял оркестър, учреден през 60-те години. Ние сме записали извънредно доста музика. Пътуваме до в действителност доста страни. Но това е нашето първо пътешестване до България и това ни кара да сме доста разчувствани “, споделя за феновете на bTV цигуларката Луси Джейл.

Снимка: bTV

Програмата на Английския камерен оркестър в София ще включва произведения на Моцарт, Хендел, Бах и Елгар, както и две български творби.

Очаква се на сцената да се качат „ Тейк Дет “, Лайнъл Ричи, Андреа Бочели и Кейти Пери

„ Програмата е изключителна. Това са творби, които ние постоянно свирим и са доста близки до сърцата ни. Концерта за две цигулки на Бах, музика на Хендел , както и доста британска музика, като серенадите на Елгар за струнни принадлежности - прелестни творби “, разяснява Луси Джейл.

Тя познава добре музикалната история на България и за това има причина.

Събитието на „ English Chamber Orchestra “ ще бъде на 13 юли

„ В интерес на истината съм посещавала България неведнъж, тъй като двете ми дъщери са на половина българки. Посещаваме родственици, били сме на Черноморието, в планините, караме ски. И аз боготворя София “, споделя още Луси Джейл.

Попитахме я, какво я въодушевява за работата и с Английския камерен оркестър.

Американската група включва София в международното си турне

„ Харесва ми да бъда музикант в Англия. Ние имаме изключителна традиция в камерната музика, което няма по какъв начин да не се отрази и на равнището на оркестрите, които свирят. Обожавам обществените контакти, шерването на професионален опит с останалите сътрудници и посещаването на невероятни места. Това е като да си на почивка с най-хубавите си другари “, твърди цигуларката.

Снимка: bTV

Английският камерен оркестър който постоянно концертира в Кадоган Хол в Лондон. На 13 юли, музикантите ще свирят пред храм-паметника,,Александър Невски “ за първи път в София. Попитах Луси има ли обръщение към публиката.

„ Мога да го кажа на български: Чакаме с неспокойствие да свирим за вас “, сподели още цигуларката Луси Джейл.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР