На 13 юли посланикът на Китай във Великобритания Джън Дзъгуан

...
На 13 юли посланикът на Китай във Великобритания Джън Дзъгуан
Коментари Харесай

Китайският посланик в Лондон призова Великобритания да спре да коментира въпроси, свързани с Хонконг

На 13 юли посланикът на Китай във Англия Джън Дзъгуан организира среща с представител на Министерството на външни работи и развиването, на която насочи митинг против изявления и дейности на формален Лондон във връзка с Хонконг. По думите му, Англия няма никакво право да разяснява дейностите на правоприлагащите органи в специфичния административен регион. Посланик Джън прикани Лондон „ да разбере обстановката и поправя неправилното си държание като спре да се намесва в хонконгските каузи и вътрешните работи на Китай “.

Посланикът посочи, че Хонконг от дълго време е част от Китай и ставащото там е вътрешна работа на страната. Районът се ръководи съгласно китайската Конституция и Основния закон на Хонконг, а не съгласно Съвместната декларация сред Китай и Англия, с която се урежда предаването му на Пекин.

Джън Дзъгуан настоя английската страна да се откаже от колониалния си нрав, да одобри действителностите и приключи всевъзможни изявления и дейности, които подкопават върховенството на закона в Хонконг и съставляват интервенция във вътрешните работи на Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР