На 13 януари (събота), по повод 140-годишнината от рождението на

...
На 13 януари (събота), по повод 140-годишнината от рождението на
Коментари Харесай

Честваме 140 години от рождението на Пейо Яворов

На 13 януари (събота), във връзка 140-годишнината от рождението на огромния български създател Пейо Яворов, от 11.30 до 13.00 часа в двора на къщa музей „ П. К. Яворов”, на ул. „ Г. С Раковски” в столицата, студенти-поети от Софийския университет „ Св. Климент Охридски” ще показват свои произведения, отдадени на П. К. Яворов.

По самодейност на Дирекция „ Култура” на Столична община ще бъдат раздавани флаери с негови творби, а стихове на поета ще звучат в осъществяване на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна. В програмата ще взе участие и актрисата Йоана Буковска-Давидова.

Експозицията на къща музей „ П. К. Яворов” може да бъда прегледана в границите на работното време в съботния ден - от 10.00 ч. до 17.00 ч. Входът е безвъзмезден!

Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община и от културните събития, които Националният книжовен музей провежда във връзка годишнината от рождението на Яворов.

На 11 януари (четвъртък) в Големия салон на Българска академия на науките ще се организира формалното честване на годишнината от рождението на поета. Ще бъде показана изложбата „ Път, на който не зървам края…” и ще бъде открита конференцията „ Между денят и тмата…”, проведена от Националния книжовен музей и Института за литература към Българска академия на науките.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР