На 12 май 2023 г. в Кърджали ще гостува Алехандро

...
На 12 май 2023 г. в Кърджали ще гостува Алехандро
Коментари Харесай

Отбелязват месец на Испания в Кърджали

На 12 май 2023 година в Кърджали ще гостува Алехандро Поланко, дипломат на Кралство Испания по отношение на провеждащия се в града „ Месец на Испания “. Заедно с него в Кърджали идват и  Хайоне Серейхо, заместник-ръководител на задача, Роберто Хуан Руис, търговски консултант и Тереса Муньос, основен секретар в отдел „ Образование “.

 В 10.00 ч. кметът на общината доктор инж. Хасан Азис и шефът на СУ “П.Р. Славейков “ Милко Багдасаров ще посрещнат посланика в учебното заведение. За 11.30 ч. е планувана среща в общината. В 19.00 ч. пред Дома на културата ще има празничен концерт „ Почувствай Испания “. Програмата на концерта е предопределена за всички възрастови групи, като включва открити уроци по фламенко, бачата и зумба, огнено шоу и доста изненади.
-->
В Кърджали от 13 години се организира през февруари „ Месец на Америка “, като уредници на проявата са общината, посолството на Съединени американски щати и сдружението „ Приятели на Съединени американски щати ”. Тази година през месец май за първи път се организира „ Месец на Испания “ в партньорство с посолството на Кралство Испания и СУ „ П.Р. Славейков “. 

Идеята  за „ Месец на Испания – Почувствай Испания “ се роди след едно предложение на посланика на Испания за разкриване на галерия в Кърджали. Програмата за месеца включва културни прояви, които ще спомогнат да се усети традицията и ритъма на иберийската страна.

Освен месеците на Америка и Испания в Кърджали преди няколко години беше проведена и десетдневка на Германия по случай Деня на Кърджали – 21 октомври, под мотото „ Германия чества с Кърджали “.

Общинското ръководство  обмисля тази традиция на опознаване с други нации да продължи като се разгласят и месеци на други страни в Кърджали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР