На 12 декември (понеделник) се открива едно от най-очакваните и

...
На 12 декември (понеделник) се открива едно от най-очакваните и
Коментари Харесай

Панаирът на книгата в София започва в понеделник

На 12 декември (понеделник) се открива едно от най-очакваните и известни събития през годината за феновете на четенето - Панаирът на книгата в София.

Той ще стартира дружно с 5-ия Софийски интернационален книжовен фестивал, проведени от Асоциация „ Българска книга “.

45-ият Панаир на книгата и Фестивалът ще се организират редом на общо шест етажа на актуализирания Национален замък на културата. Те ще продължат до 17 декември 2017 година Това са две от най-значителните и огромни събития, свързани със актуалната литература и книгоиздаване в България, означават от Асоциацията. 

Панаирът на книгата стартира през 1967 година, когато София става петият град в Европа, хазаин на книжовен конгрес от подобен мащаб. При известни спирания, тази година е неговото 45-о издание, в което ще вземат участие повече от 200 издателства от страната и чужбина. Изключително наситената съпътстваща стратегия, министър председатели на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и задгранични създатели и издатели, книжовен фестивал с над 60 посетители - всичко това ще трансформира Националния замък на културата в привлекателен център за феновете на книгите в навечерието на Коледните празници.

Петото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал пък още веднъж има своя интернационален фокус, а точно литературата на страните от Вишеградската четворка. В програмата му гостуват 12 писатели, като това са от Полша: Кая Малановска, Кшищов Варга, Еугениуш Ткачишин-Дицки; от Словакия: Михал Хворецки, Яна Беньова, Петер Били; от Унгария: Виктор Хорват, Ласло Мартон, Дьорд Драгоман, от Чехия: Михал Айваз, Ива Прохазкова, Милош Урбан. Над 60 писатели от България домакинстват срещите–разговори и дружно със своите сътрудници от чужбина ще приказват по значими публични тематики. Сред участниците от страната ни са: Ани Илков, Владимир Зарев, Владимир Левчев, Ангел Игов, Захари Карабашлиев, Момчил Николов, Милен Русков, Владимир Полеганов, Елица Георгиева, Петър Крумов, Иван Димитров, Кристин Димитрова, Оля Стоянова и други

Също на 12 декември, само че от 18:00 ч. на сцената на Фестивала на Мраморно предверие (ет. 2) ще организира формалното му разкриване със „ Среща на поколенията “, в която Ани Илков, Владимир Зарев и Владимир Левчев показват част от дебютантите на 2017 година: Антон Стайков, Боян Крачолов, Десислава Николова, Марианна Георгиева, с модератор Тодора Радева.

Пълната програма на Софийския интернационален панаир на книгата сред 12 и 17 декември може да видите тук. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР