На 12.01.2023 г. Община Сандански подписа Договор за съвместна дейност

...
На 12.01.2023 г. Община Сандански подписа Договор за съвместна дейност
Коментари Харесай

Нов автомобил ще доставя храна на потребителите на Домашен социален патронаж и услугата „Топъл обяд“ в Сандански

На 12.01.2023 година Община Сандански подписа Договор за взаимна активност №РД04-33 по план „ Закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за потребностите на Домашен обществен патронаж в община Сандански “.

Той е финансиран по целева стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “ на фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика. Стойността на плана е 46 006,39 лева с Данък добавена стойност, като 36 000,00 лева се финансират от фонд Социална протекция “ а останалата част е съфинансиране от бюджета на община Сандански.

Проекта включва закупуването на нов неупотребяван лекотоварен автомобил вид фургон, отговарящ на техническите параметри заложени в целевата стратегия „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “. След извършена социална поръчка според Закон за обществените поръчки, беше определен реализатор, който на 21.07.2023 година достави лекотоварния автомобил – Рено Експрес.

С реализирането на плана се цели:

– Да бъде усъвършенствана работната среда и нараснала мотивацията на обслужващия личен състав на Домашен обществен патронаж – Сандански;

– Чрез закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата, да се подкрепи обществената активност на Домашен обществен патронаж – Сандански;

– Да се обезпечи по-сигурна, бърза и навременна доставка на храната по домовете на потребителите.

Услугата домакински обществен патронаж се утвърди като една от най-важните обществени функционалности на локалната власт имаща за цел обезпечаване на помощ и поддръжка, ориентирана към образуване на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със характерни потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната нормална домашна среда, както и ограничение на обществената изолираност и попречване настаняването в институция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР