На 11 юни 2018 г. в Тетевен се проведе събитието

...
На 11 юни 2018 г. в Тетевен се проведе събитието
Коментари Харесай

В Тетевен се проведе събитието Дни на планинската вода и природния зеолит

На 11 юни 2018 година в Тетевен се организира събитието,,Дни на планинската вода и лечебния туризъм “ на вила,,Червен “. Форумът е емблематичен за града и се организира за девета поредна година. Тази година името му беше променено на,,Дни на планинската вода и естествения зеолит “.
Форумът, както и през миналите години, се провежда от Научноизследователския център по здравна биофизика /НИЦМБ/ в партньорство с Община Тетевен. Проф. Игнат Игнатов, шеф на НИЦМБ, сподели, че:,,Посоките на събитието са: от една страна за популяризирането на Тетевен като туристическа дестинация и от друга – очертаваща се опция в града да се бутилира вода, носеща името,,Тетевен “ и това да бъде една от бизнес дейностите на града “.
Събитието се откри от господин Борис Врабевски – зам.-кмет на Тетевен. Заедно с него участва и господин Свилен Русинов – зам.-кмет на Тетевен. Проф. Игнат Игнатов благодари на доктор Мадлена Бояджиева – кмет на Тетевен за дългогодишното подпомагане в организацията на форума.
Тетевенският професор разкри нови свойства на планинската вода, свързани със здравето. Ивелина Врабевска-Цветкова – физик, и възпитаници от СУ,,Георги Бенковски “ Тетевен демонстрираха разликата сред планинската изворна вода и минералната. Д-р Юлияна Пешева от Солун изясни каква е връзката сред психологичния статус на даден човек, напрежението и дехидратацията. Присъстващите на форума бяха осведомени какво тъкмо съставлява минералът естествен зеолит. Той е български минерал, намиращ се главно в Родопите. Обществото постоянно се интересува от това по какъв начин да се пие пречистена вода, сходна на планинската. Именно една от опциите за филтриране е зеолитът. Бяха показани и естествени артикули вид конфитюри, създадени в Унгария. При специфични условия, в тях, се резервират флаваноидите /една от опциите за антиоксидантно въздействие/.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР