На 11 септември 2023 г. (понеделник) от 11:00 часа във

...
На 11 септември 2023 г. (понеделник) от 11:00 часа във
Коментари Харесай

В ЮЗУ ще бъде представена изложбата „Българският жестов език – пълноценно общуване за всички“

На 11 септември 2023 година (понеделник) от 11:00 часа във фоайето на Първи образователен корпус на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ ще бъде показана изложбата „ Българският жестов език – пълноценно другарство за всички “.

Тя е проведена от Столична община с поддръжката на организации за и на глухата общественост във връзка Международната седмица на глухите 2023 година

Инициативата е на общинския консултант Анна Стойкова, ръководител на Консултативния съвет за използване на Закона за българския жестов език (ЗБЖЕ) в Столична община, а задачата е запознаване на студентите с тематиката, както и привличане на интензивност от тяхна страна по разнообразни обществени проблеми.

Югозападният университет е хазаин на изложбата по покана на гл. ас. доктор Светослава Съева, дълготраен експерт в региона, чиято работа е тясно обвързвана с образованието, връзката и социализацията на хората със слухови нарушавания. Събитието се осъществя посредством съдействието на Факултета по педагогика и Факултета по изкуствата.

Експозицията ще бъде ситуирана във фоайето на Първи образователен корпус до 24 септември 2023 година


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР