На 11 октомври във Вашингтон приключи поредният кръг от икономическите

...
На 11 октомври във Вашингтон приключи поредният кръг от икономическите
Коментари Харесай

Търсенето на общото сред различното е начин за практическо разрешаване на проблемите между Китай и САЩ

На 11 октомври във Вашингтон завърши следващият кръг от икономическите и търговски съвещания сред Китай и Съединени американски щати. В рамките на два дни страните разискаха редица въпроси от съвместен интерес и стигнаха до действителен прогрес в сферите на земеделието, отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, валутния курс, финансовите услуги, разширението на комерсиалното съдействие, прехвърлянето на технологии и разрешаването на бъдещи спорове. Те също по този начин се договориха за идващите задължения в консултациите и се съгласиха да работят за реализиране на дефинитивно съглашение, осведоми " Радио Китай ".

Резултатът от актуалните договаряния е насърчителен и демонстрира, че Китай и Съединени американски щати вървят към разрешаването на несъгласията, като се стремят да избегнат ново разгръщане на комерсиалните търкания на практическо равнище. Подобно развиване дава отговор на ползите на двете страни и на упованията на интернационалната общественост. Като двете най-големи стопански системи в света, Китай и Съединени американски щати имат комплицирани взаимоотношения и сред тях съществуват проблеми и несъгласия, които не могат да бъдат решени изведнъж.

След траялите повече от година компликации и страсти, двете страни би трябвало да осъзнават, че по-прагматичният поход постанова търсене на общото измежду разликите, единение на първо време върху по-малките и елементарно преодолими проблеми, и постигането на поетапни цели до окончателното съглашение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР