На 11 февруари Европа празнува Европейския ден на номер 112.Денят

...
На 11 февруари Европа празнува Европейския ден на номер 112.Денят
Коментари Харесай

Oтбелязваме Европейския ден на телефон 112

На 11 февруари Европа чества Европейския ден на номер 112.

Денят се отбелязва в страните от Европейския съюз (ЕС) с решение на Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз от 11 февруари 2009 година

Целта е да се увеличи информираността на обществото за ролята на единния номер за незабавни повиквания във всички страни на Европейски Съюз.

На този ден всяка страна от Европейски Съюз регистрира работата на службите за незабавно реагиране, известността на телефон 112 и равнището на обслужване на незабавните повиквания. Причината да бъде определена тази дата е, че датата включва телефонния номер (11/2).

На 11 февруари с. година е подписано съглашение за съдействие за обезпечаване на дейно действие на Националната система за незабавни повиквания с обединен европейски номер 112 сред министъра на изключителните обстановки Емел Етем, министъра на вътрешните работи Михаил Миков и министъра на опазването на здравето Евгений Желев.

По концепция на Европейската асоциация на незабавните номера в Брюксел, Европейският ден на Единния европейски номер за незабавни повиквания 112 (ЕЕНСП 112) ще бъде маркиран под мотото „ HeroesUnveiled “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР