На 102 години почина Айрис Апфел, експерт по текстил, интериорен

...
На 102 години почина Айрис Апфел, експерт по текстил, интериорен
Коментари Харесай

Модната икона Айрис Апфел почина на 102 години

На 102 години умря Айрис Апфел, специалист по текстил, интериорен дизайнер и фешън звезда, известна с ексцентричния си жанр, съобщи Асошиейтед прес.

Смъртта ѝ бе доказана от комерсиалния ѝ сътрудник Лори Сейл, която назова Апфел " невероятна ". Не е посочена причина за гибелта. Тя беше оповестена и на нейната страница в Инстаграм в петък.

Родена на 29 август 1921 година, Апфел беше известна с непочтителните си, привличащи вниманието тоалети, в които смесваше висша мода и голяма бижутерия. Класическата визия на Апфел да вземем за пример съчетаваше боа от пера с нанизи от големи мъниста, гривни и сако, украсено с индиански мъниста.

С огромните си кръгли очила с черни рамки, яркочервено червило и къса бяла коса тя се открояваше на всяко фешън ревю, на което присъстваше.

Стилът ѝ е обект на музейни изложения и документалния филм " Ирис " на режисьора Албърт Мейзълс.

" Не съм красива и в никакъв случай няма да бъда красива, само че това няма значение ", сподели един път тя. " Имам нещо доста по-добро. Имам жанр. "

В края на живота си Апфел се радва на популярност в обществените медии, като събира близо 3 милиона почитатели в Инстаграм, където профилът ѝ афишира: " Повече е повече, по-малко е скучно. " В TиkTok тя притегли 215 000 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР