На 10 януари рожден ден празнува една от големите звезди

...
На 10 януари рожден ден празнува една от големите звезди
Коментари Харесай

10 от най-големите хитове на Камелия

На 10 януари рожден ден чества една от огромните звезди на поп-фолк музиката. Камелия Владимирова Вескова е родена през 1971 година в град Чипровци. Първите ѝ стъпки пред аудитория са през 1994 година, когато взе участие и печели състезанията за хубост „ Мис Монтана “ и „ Мис Чипровци “. Музикалната си кариера стартира с оркестъра на Пламен Велинов и пее по сватби из Северозападна България.

През 1996 година отпътува за една година в Швейцария, където пее като втора певица с оркестър „ Видин “. След завръщането си взе участие на кастинг. Продуцентите на компания „ Пайнер “ я харесват и през август тя подписва контракт с компанията.

През 2002 година сграбчва купата „ Певица на годината “. През декември 2005 година Камелия е на корицата на мъжкото списание „ Плейбой “, а през юни 2006 година списанието ѝ посвещава цялостен брой, който се продава с DVD “Две нощи с Камелия ”. Тиражът е над 30 хиляди броя.

Друго сполучливо занятие за изпълнителка се оказа и ролята и на телевизионна водеща. Тя се оправи съвършено в „ Голямата уста “ по Нова ТВ и „ Споделено с Камелия “ по TV7. На концерта по случай рождения ден на телевизия Планета през декември 2012 година, изпълнителката показа най-новото си парче „ Щипни ме “. А ето и 10 от най-хубавите ѝ песни, подредени от редакторите на „ 10-те най “.

10. Защо повярвах

Песента е от дебютния албум на Камелия „ Огън момиче “, публикуван през 1998 година Печели премия за ария на година през 1999 година

9. Луда по тебе

Песента е кавър по едноименното парче на Лепа Брена. Издадена е през 1999 година в албума „ Златна рибка “ и е един от най-големите поп-фолк шлагери.

8. Ти си…

Песента е кавър на гръцка ария и е включена в албума „ Златна рибка “, който е най-продаваният албум през 2000 година

7. Къде си ти

Песента е авторска и се появява през 2001 година, включена в първия максисънгъл на поп-фолк пазара у нас. В него са рап, денс, латино и хаус версия на песента. Клипът към нея е първото излъчено видео при старта на телевизия Планета.

6. Залеза и зората

Парчето е част от албума „ Нещо горещо “, публикуван през 2002 година Печели награди за ария на годината и видеоклип на годината.

5. Целувай ме

Кавър по песента „ Sampanjac “ на Миле Китич, излиза през като сингъл през 2006 година

4. Усещам те още

Излиза като сингъл през 2008 година, а режисьор на видеото към него е Николай Нанков.

3. Фалшива кожа

Кавър е на известното парче „ Ena “ на Peggy Zina, появява се през 2008 година и печели премията за клип на годината на Годишните награди на телевизия Планета.

2. Оставяш петна

Излиза като сингъл през 2009 година

1. Изпий ме цялата

Излиза през 2010 година и е включена в „ Проект 13 “, албумът отбелязващ 13-та годишнина на Камелия на сцената.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР