На 10-ти декември, 2021 година Изпълнителното бюро на БСП излезе

...
На 10-ти декември, 2021 година Изпълнителното бюро на БСП излезе
Коментари Харесай

Земеделският министър: Историята ми със СИК е инсинуация на кръгове с нарушени интереси

На 10-ти декември, 2021 година Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе с публична позиция по отношение на номинирания от Столетницата министър на земеделието. Заглавието в уеб страницата на партията на Столетницата беше следното: " Лъжа е, че Иван Иванов е бил шеф на компания на СИК " и подзаглавие: " Зад тези офанзиви стоят скрити ползи в земеделието “.

Проверка на Actualno.com в регистъра " Дакси " за легално банково и фирмено разузнаване обаче сподели следното:
Новият аграрни министър - шеф на клон на СИК или съвпадане на имена и рождена дата?
На 10-ти декември, 2021 година Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излезе с публична позиция по отношение на номинирания от Столетницата министър на зе...
Прочети повече
Иван Валентинов Иванов – роден на 13.08.1975 година, е вписан като шеф на АД " Секюрити Иншуранс Къмпани /С И К/ ". Трите имена и рождената дата съответстват с имената и рождената дата на новия министър на земеделието. Фирмата е основана на 20.12.1995 година в град Шумен на улица " Васил Левски " №3. Партидата му е вписана по фирмено дело 217/1995 на Шуменски областен съд. Според " Дакси ", тя даже се води дейна, а в Търговския указател няма данни, само че в " Дакси " категорично е вписано, че компанията " не е индивид на Търговски указател ".

В изявление за 24 часа той беше запитан, в случай че единствено е продавал застраховки като студент, за какво попада като шеф на клона в Шумен в регистъра ДАКСИ от 1995 година?

Ето отговора на Иванов:

" Не мога да си обясня какво се е случило и за какво е направено това. Фактите са ясни - тази история е извънредно неприятна клевета. За мен е резултат от ползи на избрани кръгове, които смятат, че ще бъдат накърнени, и се стартира тази история.
Българска социалистическа партия: Лъжа е, че Иван Иванов е бил шеф на компания на СИК
Категорично се противопоставяме на опитите да бъде компрометирано името на Иван Иванов, номиниран за министър на земеделието. Изнесенат...
Прочети повече
По това време бях студент в Софийския университет, живеех в бл. 17 в Студентски град. В София, а не в Шумен. През годините този въпрос в никакъв случай не е бил поставян. Правени са доста инспекции, в това число и по Закона за достъп до класифицирана информация, както и инспекции от Национална агенция за приходите и други институции, които не потвърдиха нищо от тези обвинявания. Вади се единствено в моментите, когато се постави моята кандидатура за някаква държавна позиция. "

Номинацията на Иван Иванов за министър на земеделието в действителност е изненадваща, защото той не е специалист в региона на селското стопанство, а по време на договарянията за съдружното съглашение участваше в контактната група на Българска социалистическа партия в бранш " Сигурност ".

По обучение той е правист и историк, като дипломата му по право е от Великотърновския университет. Има и докторска степен по история от Шуменския университет. Иванов е някогашен общински консултант от Българска социалистическа партия в Шумен (2007-2013 г.), а от този момент е народен представител в шесто следващо Народно заседание. Член е на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Името му нашумя със скандал през 2013 година, когато той беше номиниран за зам.-министър на вътрешните работи от квотата на Българска социалистическа партия в държавното управление на Пламен Орешарски. Само няколко часа след известието за неговото предопределение той беше отхвърлен от поста точно поради изтеклата информация в медиите, че в предишното е бил шеф на клон на групировката СИК в Шумен.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР