На 10 март отбелязваме едно събитие, с което можем да

...
На 10 март отбелязваме едно събитие, с което можем да
Коментари Харесай

СДС: Нацията, която спаси евреите си, трябва да помогне на украинските бежанци


На 10 март означаваме едно събитие, с което можем да се гордеем. Това е денят, в който през 1943 година не разрешаваме да бъдат депортирани към лагерите на гибелта на нацистка Германия близо 50 000 български евреи.Това се споделя в позиция на, която публикуваме без редакторска интервенция:

" Властта, църквата, българското общество са се обединили, с цел да не позволен нашите сънародници от еврейски генезис да станат жертва на маниакалните и жестоки хрумвания на Хитлер за чиста арийска раса и етническо пречистване. На днешния ден почитаме и всички жертви на Холокоста, чиято почтена кръв още тегне като един от най-големите грехове в човешката история.

10 март е една победа на човещината и нормалността, остров на вярата измежду войната и ужаса. Светия синод на християнска България не разрешава да бъдат погубени друговерци, без да мисли за вяра и догми, а воден само и единствено от религията на човеколюбието и любовта към близък! Държавната власт, въпреки и в съюз с Германия, пази своите жители от еврейски генезис. Българското общество също се опълчва на депортирането на хората, с които живее в мир и единодушие в една обща Родина.

79 години след тази дата през днешния ден още веднъж сме изправени пред ужаса на войната. Хора губят живота си на няколкостотин километра от нас, милиони търсят леговище в други страни. Много от тях са наши братя и сестри - етнически българи от Украйна. Нашето общество още веднъж демонстрира състрадателност, съпричастност и оказва помощ на тези изстрадали хора. Но за жалост има и такива сънародници, които се пробват да всяват разделяне и да броят парите, които страната отпуска на украинските бежанци, като ги опълчва на българските пенсионери, които получавали по-малко. Това е срамно и неприемливо!

Да, приходите на нашите пенсионери са ниски, живеят мъчно и ръководещите би трябвало да помислят и за тях! Но нацията, която избави своите евреи, не може да демонстрира такова отношение към братята си от Украйна. Даже в противен случай! Правителството би трябвало да форсира процедурите и дейностите за оказване на филантропична помощ на бежанците, с цел да получат нужната поддръжка и сигурност при нас.

Да помним 10 март, тъй като той е урок по приемливост и човечност!

Поклон пред жертвите и популярност и признателност към спасителите на българските евреи! "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР