На 10 март 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – Кмет

...
На 10 март 2020 г. д-р Мадлена Бояджиева – Кмет
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен обяви частично бедствено положение в село Български извор

На 10 март 2020 година доктор Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, свика среща на Щаба за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия по отношение на нарушеното водоподаване в село Български извор. Единодушно бе взето решение да се разгласи отчасти бедствено състояние в селото, което влиза в действие със Заповед №186/10.03.2020 година на Кмета на Община Тетевен.
Причината са породените обилни вреди на водоснабдителната инфраструктура в следствие от падналите значителни превалявания на 8-ми и 9-ти март. Следствие на мощното повишение на равнището на р. Вит и съществуване на плаващи в нея обекти и проваляне на част от западния бряг на реката, е пресечен довеждащ тръбопровод за с. Български извор при прекосяването му през коритото на р. Вит в м. Боаза.
Извършени са огледи и са взети ограничения за създаване на краткотраен тръбопровод. Необходимото време за построяването му ще бъде към 10 дни, според от атмосферните условия. В момента са сложени 9 броя водоноски в с. Български извор тук-там, избрани от кмета Исай Данг.
По време на съвещанието на щаба бяха разисквани ограничения за справяне с бедственото състояние, измежду които осъществяване на неотложни възстановителни работи по водоснабдяването; поддържане на непрекъсната връзка сред институциите за навреме обявяване на населението; обезпечаване на естествен публичен ред; предизвестие до притежателите на ферми, отглеждащи животни и на компании, преработващи хранителни артикули, както и търговски обекти и заведения за хранене за предприемане на ограничения в изискванията на воден режим.
Във връзка с оповестеното отчасти бедствено състояние и записаните случаи на COVID-19 на територията на Република България за предприемането на превантивни ограничения, са прекратени приема и занятията в ДГ,,Здравец “ с. Галата изнесени групи в с. Български извор.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР