На 10 км от Тел Авив се намира град Холон.

...
На 10 км от Тел Авив се намира град Холон.
Коментари Харесай

Холон: Как пясъкът се превърна в рай за семейства и инвеститори?

На 10 км от Тел Авив се намира град Холон. Именно той ще одобри мачовете от финалната четворка на Деласпорт Балканска лига - един от европейските клубни шампионати под егидата на Международната баскетболна федерация ФИБА, с присъединяване на " Академик " Пловдив и " Берое " Стара Загора.

Полуфиналите са на 27 април, а първенецът ще бъде избран на 29 април. Всички мачове може да гледате директно по RING и на уеб страницата btvnovinite.bg.

Холон самичък по себе си има забавна история. Името на града значи " пясък ". Именно върху пясъчните дюни е учреден той през 1935 година Името на обитаемото място се загатва още в Библията. " Гошен, Холон и Гило – единадесет града със селата им " се споделя в " Книгата на Исус Навин ".

Снимка: Getty Images

Всъщност настоящия си тип Холон стартира да приема откакто там се преселват бежанци от Лодз, Полша преди Втората международна война. Те основават и текстилна фабрика, а служащите стартират да търсят метод да живеят по-близо.

Като дребен град до столицата на Израел, Холон се трансформира в " спалнята " на младите. През деня те работят в Тел Авив, а вечер се връщат в домовете си, които не са в шумната и препълнена част на града.

Снимка: Getty Images

В последните години " провинен " за развиването на Холон е кметът Моти Сасон, който заема поста от 1993 година насам. Той взема решение, че градът му би трябвало да се развива, би трябвало да притегля най-вече младите. А те желаят улеснение освен за себе си, само че и за децата си.

Снимка: Getty Images

За това Сасон взема решение да влага в построяването на детски градини, учебни заведения, културни центрове, занимални, театри. В Холон всички такива места са пригодени и за деца и възрастни със специфични потребности.

А работа за младите?

Голяма част от локалните са намерили своите места в индустриалната зона на града. Тя е втората най-голяма в Израел след тази в Хайфа. В нея се обитават компании за произвеждане на спортни артикули, медикаменти, електроника, компютри и даже галактически машини.

Градът се възползва от редица стратегии за развиване на инфраструктурата, превоза, както и зелените пространства в града.

Спортът също се развива в Холон. " Апоел ", който ще е алегоричен хазаин на финалната четворка на Деласпорт Балканска лига, е първенец за сезон 2007/2008 и повторен притежател на Купата на страната.

В града има още футболен отбор, който играе в трета дивизия, както и хандбален, който се състезава във Втора лига.

Дали българските отбори ще се усещат добре в Холон? Ще забележим първо на 27 април.

Срещата " Академик " Пловдив - " Берое " може да гледате директно по RING от 17:00 часа във вторник (27.04), както и онлайн на нашия уебсайт btvnovinite.bg.

Вторият полуфинален дуел опълчва двата израелски тима - " Апоел " Холон и " Гилбоа Галил " и стартира в 20:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР