На 10 и 11 февруари 2024 г. най-добрите алпийци в

...
На 10 и 11 февруари 2024 г. най-добрите алпийци в
Коментари Харесай

Георги Бобев: Домакинството на Банско на старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини е голямо признание за България

На 10 и 11 февруари 2024 година най-хубавите алпийци в света ще премерят сили в старта от Световна купа по ски-алпийски дисциплини в Банско в две от най-атрактивните дисциплини – великански слалом и слалом. На 10 февруари ще се организира гигантския слалом, а на 11 февруари слалома с присъединяване на топскиора ни Алберт Попов.

Вицепрезидентът на БФ по ски Георги Бобев счита, че актуалният сезон е доста специфичен за централата.

" Отбелязваме 100 години от основаването на федерацията, измежду първите 10 федерации в света сме. Един век изпълен със славна история, с достижения на доста наши спортисти, с семейства на огромни спортни събития. Може да сме горди, че България е част от това семейство ", съобщи в изявление за предаването " Денят стартира " Георги Бобев.

Той изрази още мнение, че семейството на страната ни на Световната купа по ски-алпийски дисциплини е огромно самопризнание за България.

" Да домакинстваш на Световната купа значи да се пребориш с няколкостотин курорта, които обичайно аплайват за такива събития, тъй че, това е огромно самопризнание за България. Това е една огромна отговорност. Това е едно огромно събитие, което федерацията би трябвало да провежда по най-високи стандарти. Организацията на събитие във високата планина е доста по-различна от такова в градски условия ", изясни Георги Бобев.

Вицепрезидентът на БФ по ски сподели още, че това съревнование е най-хубавата визитна картичка на България.

" Телевизионната публика ще надмине 150 милиона фенове, повече от 20 телевизи излъчват директно от Банско, тъй че, това е една огромна реклама за България. Екипът, който снима надпреварата е към от 70 дущи и е профилиран единствено в продукцията на такива надпревари ", добави Бобев.

Той разяснява и присъединяване в надпреварата в Банско на най-хубавия ни скиор Алберт Попов.

" Алберт е измежду международния хайлайф, което е извънредно достижение. В момента той е 18-ти в международната ранлиста в слалома. Пистата му е добре позната. Спортът е извънредно конкурентен. Има огромен интерес от международния хайлайф, множеството тимове ще дойдат даже по-рано. Ние ще имаме още един млад участник - Калин Златков, да му пожелаем триумф ", добави Георги Бобев.

Вижте целия диалог във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР