На 1 януари служебният министър-председател на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар загуби

...
На 1 януари служебният министър-председател на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар загуби
Коментари Харесай

Разрешаването на проблема с белуджите е в политически и икономически интерес на Пакистан

На 1 януари служебният министър-председател на Пакистан Анваар-ул-Хак Какар загуби самообладание на конференция в Исламабад. Когато беше запитан за хората от балуджите, които протестираха в пакистанската столица, настоявайки за дейности на държавното управление против насилствените изгубвания и извънсъдебните убийства, Какар очевидно се ядоса.

Той назова стачкуващите „ родственици на борещите се против страната “ и техните поддръжници „ покровители на терористите в Белуджистан “. Неговата дрънканица имаше за цел да делегитимира протестиращите от Белуджи и да оправдае насилието, което полицията в Исламабад бе отприщила против тях.

Подходът на служебния министър-председател, който самият е пущун, произхождащ от Белуджистан, акцентира главния проблем с политиката на държавното управление по отношение на хората от Белуджи. В продължение на десетилетия цивилните и военните управници на Пакистан показват казуса с балучите като въпрос на сигурността, вместо да прегледат недоволствата и настояванията на общнос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР