На 1 януари генералният секретар на ЦК на ККП и

...
На 1 януари генералният секретар на ЦК на ККП и
Коментари Харесай

Лидерите на Китай и Северна Корея си размениха поздравителни телеграми по случай Нова година

На 1 януари генералният секретар на Централен комитет на ККП и ръководител на КНР Си Дзинпин и севернокорейският водач Ким Чен-ун си размениха приветствени телеграми по случай Нова година. В тях те афишират 2024-та като „ година на другарството сред Китай и КНДР “ и старта на редица събития по този мотив.

Си Дзинпин показва, че другарството сред Китай и КНДР, изковано с кръвта на двата народа в процеса на тяхната опозиция и гражданска война, продължава да се задълбочава в процеса на социалистическото създаване. През последните години, с общите старания на двете страни, обичайното другарство навлезе в нов интервал на развиване. Двете страни сближават стратегическия продан, ускоряват прагматичното съдействие и координацията по интернационалните въпроси, поддържайки общите си ползи и работейки за международния и районен мир и непоклатимост.   

Ким Чен-ун показва убеденост, че новата година ще показва солидното корейско-китайското другарство. Двете държавни управления и партии ще засилят координацията между тях в поддържането на международния мир и непоклатимост, отваряйки нова страница в двустранното съдействие.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР