На 1 септември Втора Тунджанска механизирана бригада отбелязва 25 години

...
На 1 септември Втора Тунджанска механизирана бригада отбелязва 25 години
Коментари Харесай

Наградиха военни по случай празника на Втора Тунджанска механизирана бригада в Стара Загора

На 1 септември Втора Тунджанска механизирана бригада отбелязва 25 години от основаването си, оповестиха от Общината.

Честването на празника бе на площада пред постройката на Общината и стартира с тържественото строяване и награждаване на военнослужещи и цивилни чиновници от състава на бригадата.
 Община Стара Загора
Гости на формалната гала бяха началникът на политическия кабинет и секретар на Съвета по защита Добромир Тотев, регионалният шеф на област Стара Загора Ива Радева, съветникът на висшия главнокомандващ на въоръжените сили по военните въпроси генерал-лейтенант Любчо Тодоров, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деан Дешков, началникът на щаба на взаимно командване на силите флотилен адмирал Галин Манев, командири, командвали
2-ра бригада от 1998 година до през днешния ден, ръководители и представители на държавни институции, командири на военни формирования, офицери от запаса и запаса.
 Община Стара Загора
Молебен за здраве бе отслужен от отец Иван Генов от Старозагорската епархия. За празника думи изрече командирът на Сухопътни войски генерал-майор Деан Дешков. „ 25 години 2-ра Механизирана бригада са доста, само че и малко.
 Община Стара Загора
Днес няма да приказваме за история, само че не мога да не загатна, че вие сте наследници на бойната популярност и обичаи на 8-ма пехотна Тунджанска дивизия и 2-ра мотострелкова дивизия. Вие с чест носите пагона и следвате традициите. Сигурен съм, че нашите предшественици са горди! 25 години в живота на един човек и формирование не са доста като време, само че като интензитет на събития са доста.
 Община Стара Загора
Тунджанци са постоянно подготвени, постоянно на своя пост. Изпълняват дилемите си с отговорност и професионализъм. Вие бяхте първи в основаването на бойната група в България, а през днешния ден в нейното поддържане.
 Община Стара Загора
Вашият лозунг ви разказва напълно - мощ и чест! Честит празник! “, сподели генерал-майор Дешков от формалната естрада. Командирът на 2-ра Тунджанска бригада бригаден военачалник Станимир Христов благодари в словото си освен на достойните мъже и дами, които са част от редиците на достойните воини, само че и на техните фамилии, които ги поддържат през годините.

От името на президента Румен Радев бе прочетен приветствен адрес . По случай 25 години от основаването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, кметът на общината Живко Тодоров отличи с грамота и подарък подполковник Диян Димов, редови войник Ивайло Митев и старши сержант Петя Минева.
 Община Стара Загора
Всички публични посетители получиха юбилейна грамота и представително знаме от командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Празникът продължи с концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили.

От 19:00 часа, още веднъж на площада пред Общината, музикален привет във връзка 25-годишнината ще насочат Военният духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и известната изпълнителка Михаела Филева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР