На 1 октомври от 17:00 часа в Международен ден на

...
На 1 октомври от 17:00 часа в Международен ден на
Коментари Харесай

След дни в пловдивски парк: Провежда се фестивалът „Изкуство без граници и възраст“

На 1 октомври от 17:00 часа в Международен ден на музиката и поезията в парк „ Лаута “ ще се организира фестивалът „ Изкуство без граници и възраст “ , оповестиха от Общината.

На сцената ще се изявят с песни, танци и стихове пловдивчани, членове на пенсионерските клубове в града. Маестро Мичо Димитров и обичания поппевец Христо Кидиков ще бъдат част от фестивалната стратегия.

„ Ще чакаме пловдивчани и посетители на града да поддържат нашите участници, да се забавляваме дружно, да попеем, да потанцуваме и да бъдем дружно на празника “ , споделиха двамата обичани музиканти във видеообръщение.

Фестивалът се провежда от Национално съдружие за единение и партньорство, по план „ 60+ “ , финансиран от Община Пловдив, включен в Календара на културните събития на Община Пловдив за 2023 година

Участниците в самодейността „ 60+ “ осъществиха серия от начинания в навечерието на 1 октомври, който е и Международен ден на възрастните хора . Преди дни бе открита галерия на фотографии, картини и произведения от приложни изкуства, направени от пенсионери от всички региони на Пловдив. Те демонстрираха основаното от тях по време на креативните работилници, в които дружно с професионални фотографи и художници получиха умения в региона изобразителното изкуство, литературата, музиката и фотографията.

Пенсионерите имаха опцията да бъдат възпитаници на известния художник Аспарух Сърбов–Пуха , който им сподели характерни техники в живописта и пластиката. Курсистите получиха умения и в региона на танците, музиката, литературата, приложното изкуство.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР