На 1 октомври изтича гратисния период, по време на който

...
На 1 октомври изтича гратисния период, по време на който
Коментари Харесай

Проблем! Как влизаме в UK от 1 октомври

На 1 октомври изтича гратисния интервал, по време на който българите и другите жители на страни членки на Европейски Съюз могат да влизат във Англия с персонална карта. От тази дата влизането на територията на Обединеното кралство ще става единствено с интернационален паспорт, чиято годност обгръща целия интервал на престой в страната.

Правителственият уебсайт на Англия прецизира, че изключение от това условие се позволява единствено за тези, които са регистрирани по Схемата за уседналост на Европейски Съюз (EU Settlement Scheme) или изчакват приемане на статут. Те ще могат да употребяват единствено персонална карта за достъп до Англия най-малко до края на 2025 година

Гражданите на Европейски Съюз към момента ще могат да посещават Англия за туризъм или къси пътувания, без да се изисква да показват виза.

Достъпът до страната за тези, които са на бизнес пътувания, също остава безвизов. Те могат да посещават срещи, конференции и професионални събития, като в границите на шест месеца имат право да влизат неколкократно във Англия, само че нямат право да работят за английски шеф, да работят като самонаети лица, да посещават стажове или да продават артикули непосредствено на клиенти на територията на страната.

Във връзка с усложнената конюнктура с COVID-19, при пътешестване до Англия остава в действие условието за попълване на PLF (Passenger Locator Form) и за показване на негативен PCR тест, оповестява Монитор..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР