На 1 и 2 юни в София всички, които са

...
На 1 и 2 юни в София всички, които са
Коментари Харесай

Луда надпревара за фотографи

На 1 и 2 юни в София всички, които са запалени по фотографията, ще могат да премерят сили на 4-ото издание на годишния фотомаратон в града. Участниците в надпреварата ще разполагат с 4 часа, с цел да създадат фотография по тематика, която ще бъде определена с чоп при започване на събитието, оповестяват уредниците от " ФотоФабрика ".

Главното условие в конкуренцията е фотосите да бъдат предадени без каквато и да е обработка, както се прави и на други места по света. Жури от професионални фотографи и уредници на фотосъбития (Димитър Дилков, Тихомир Стоянов, Фелия Барухи и др.) ще прави оценка анонимните фотографии. Основните критерии са техниката на снимане и креативното интерпретиране на тематиката.

Победителят ще получи фотоапарат ОМ-D-E-M10 mark II kit., възложен от " Олимпус ", а вторият – специфична премия на Чешкия център в София.

Максималният брой на участници е 350 души, а всички искащи да се включат би трябвало да се записват онлайн на уеб страницата на " ФотоФабрика ".

По традиция маратонът ще предизвика въображението и на дребните фотолюбители. В Деня на детето (1 юни) " ФотоФабрика " провежда фотоработилница за деца от 6 до 11 години и фотомаратон за младежи от 12 до 16 години. И тук участниците няма да останат без награди.

Събитието е част от интернационалния календар на фотомаратоните. Идеята за тях се ражда през 1986 година в Мадрид и до през днешния ден се е популяризирала в над 80 места по целия свят.

Място за осъществяване на детската фотоработилница на 1 юни, събота: ДКИ " Средец ", ул. " Кракра " 2А (сборен пункт вътрешният двор на ДКИ " Средец " )

Място за осъществяване на фотомаратон за възрасни на 2 юни, неделя: Амфитетъра в градинката пред НДК, ул. " Фритьоф Нансен ", 9.30 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР