На 1 декември кулинари-аматьори участваха за четвърти път в състезание

...
На 1 декември кулинари-аматьори участваха за четвърти път в състезание
Коментари Харесай

Готвачи-аматьори показаха кулинарно майсторство в „На върха на ножа“ в Русе

На 1 декември кулинари-аматьори участваха за четвърти път в съревнование за готвачи „ На върха на ножа ". Проявата бе проведена от „ Клуб на професионалните готвачи - Русе " и ПГТ „ Иван П. Павлов " и с поддръжката на Община Русе и Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе.
В конкуренцията участваха 6 тима, като всеки един тим бе в състав възпитаник от Професионалната гимназия и шеф или притежател на заведение за хранене. Акцентът в надпреварата беше подложен върху районни ястия и артикули. Надпреварата можеше да бъде следена в действително време на видеомонитор. Журито бе в петчленен състав с ръководител началник Иво Димитров и членове началник Петър Атанасов, началник Живко Димитров, началник Александър Енчев и началник Цветомир Петров.
Победител в надпреварата стана тимът на ресторант „ Дунав плаза “ в екип Албена Михова, шеф на хотел „ Дунав плаза “ и Десислава Димитрова от XII Д клас. Втори се класира екипът на ресторант „ Кръстникът “, а трети тимът на ресторант „ Сити хаус “.
Специалната премия на „ Клуб на професионалните готвачи – Русе “ завоюва тимът на ресторант „ Кралска закуска “, а особено приготвения шаран бе разгласен от началник Иво Димитров за емблематично ядене за района. Специалната премия на Община Русе бе за кръчма „ Чифлика “, а Съюз на хотелиерите и ресторантьорите - Русе отличи екипа на ресторант „ Дон Вито Корлеоне “. Председателят на СХР - Русе връчи парични награди на всички състезатели от ПГТ „ Иван П. Павлов “ и им пожела да доближат уменията на менторите от Chef`s Club Ruse. Състезанието е образец за сполучливо публично-частно партньорство и е част от събитията подкрепяни от локалната администрация за поощряване развиването на районен кулинарен туристически артикул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР