На 1 август американският мозъчен тръст Азиатско общество“ (Asia Society)

...
На 1 август американският мозъчен тръст Азиатско общество“ (Asia Society)
Коментари Харесай

Американски мозъчен тръст призова Вашингтон да промени стратегията си към Югоизточна Азия

На 1 август американският мозъчен концерн „ Азиатско общество “ (Asia Society) разгласява отчет под заглавие „ Югоизточна Азия би трябвало да бъде приоритет в тактиката на Съединени американски щати по отношение на Китай “.

В документа се показва, Съединените щати е належащо да се откажат от устрема си към „ владичество “ в Югоизточна Азия, където Китай има „ голямо въздействие “, и се прави извода, че Съединени американски щати са единствено „ част от многополюсния пейзаж “ в района.

Авторите на отчета предлагат Съединени американски щати да понижат говоренето за „ учреден на правила интернационален ред “, защото то се възприема от обществата в Югоизточна Азия като „ извънредно лицемерно “ и като „ правила, наложени от западните на незападните страни “.

Администрацията на президента Байдън е загрижена за възходящото въздействие на Китай в Югоизточна Азия, чието географско състояние е жизненоважно за световния търговски превоз, и вижда поддържането на „ основан на правила интернационален ред “ като основен детайл от своята районна тактика, се споделя още в отчета. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР