На 1 април светът чества деня на хумора и шегата.

...
На 1 април светът чества деня на хумора и шегата.
Коментари Харесай

Роден на 1 април - не е на добре

На 1 април светът празнува деня на хумора и шегата. На този ден освен е разрешено да се пошегуваме с другите, само че дори е наложително. Според някои откриватели този радостен празник е тръгнал от Древен Рим, където чествали деня на глупците навръх тази дата.

У нас 1 април е и ден на лъжата. Не единствено първият ден, само че и целият месец се счита за измамлив, за което приказват и названията му лъжитрав, което идва от визията за това по какъв начин топлото време подмамва тревата да поникне, а след това я осланява. На старобългарски месецът е именуван и лъжуняк, което подсказва, че тази визия има дълга история. Това е един невероятен ден.

За някои хора обаче 1 април не е елементарен ден най-много с обстоятелството, че това е техният рожден ден. Какво значи да си роден на 1 април, в случай че датата не е оставена да мине неусетно в календара?

В Германия и Австрия ще отговорят, че не е добре човек да се роди на този ден. Той ще бъде без шанс, тъй като това е трагичен ден. Причина да бъде считан за подобен е поверието, че на тази дата е роден Юда, предателят на Божия наследник. Затова на този ден селяните в Германия спазвали някои забрани, примерно да не се работи и да не се пускат животните на паша.

Съществува и още по-старо поверие, че на тази дата Сатаната пада от небесата, по-точно тогава падналият ангел е изпъден от Рая. И това прави денят белязан с злощастие. Още повече за тези, на които ориста е отредила да се появят на света в този ден.

Интересен факт е, че на 1 април 1916 година не се е родил нито един българин. Разбира се, това не е писмено правилно. Просто от 1 април 1916 година България минава от Юлиански към Григориански календар и събитието трансформира датите, като тези от 1 до 14 април отпадат и след 31 март се минава напряко на 14 април.

Какви хора са родените на 1 април съгласно астрологията?

 Роден на 1 април

Със сигурност родените на тази дата не са лъжливи. Това са хора с упорит темперамент, витални и самостоятелни, с доста заложби и ползи. Те са идеалисти, които имат вяра в себе си, в правотата си и се борят за идеалите си.

Родените на 1 април са обективни и отзивчиви хора, подготвени постоянно да се притекат на помощ. Те са устойчиви на тествания и на тях може да се разчита.

На 1 април са родени някои забележителни персони, на които светът дължи доста. Това са композиторът Йозеф Хайдн, съветският публицист Николай Гогол, първият немски канцлер Бисмарк, френският драматург Едмон Ростан, чешкият публицист Милан Кундера, езиковедът ни Петър Пашов, тенисистката Катерина Малеева и още доста други.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР