На 1 април София осъмна с триметров паметник на премиера

...
На 1 април София осъмна с триметров паметник на премиера
Коментари Харесай

Пластмасов Борисов с червени очи се появи на площад Гарибалди

На 1 април София осъмна с триметров монумент на премиера Бойко Борисов на столичния площад "Гарибалди ". Паметникът е подложен до фонтана на реновирания площад, който столичани оприличиха на надгробна плоча и чието унищожаване следва.

Премиерът е изобразен подпрян с една ръка върху дребна купчинка книги - на едната написа "БКП ", а в другата ръка държи ножица. Освен това очите на премиера светят в алено и приказва на жителите, които минават около него. Това, което споделя са негови обичани изрази. Около паметника звучи известния шлагер от началото на 90-те години "Батальонът се строява ".

"Основната концепция е, че историята не е единствено в предишното, тя е и в сегашното. Ние сътворяваме история и всичко е обект наизуст - сподели създателят на мемориала, скулпторът Андрей Врабчев. - И всичко, което е основано, е монумент на своето време. Самата работа е първо задявка с трендовете в актуалната монументална статуя в България, защото тя е интерактивна, светят ѝ очите и беседва – по този начин тя сама по себе си е монумент на нашето време "

Около 10 ч. създателят на плана го демонтира.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР