На 09 декември 2021 г. (четвъртък) главният прокурор ще открие

...
На 09 декември 2021 г. (четвъртък) главният прокурор ще открие
Коментари Харесай

Гешев открива конференция „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие“, кани и Рашков

На 09 декември 2021 година (четвъртък) основният прокурор ще открие конференция на тематика „ Съдебна промяна. Специализирано правораздаване ", оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Приветствия към участниците във форума ще насочат Адриан Лазара - ръководител на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, Ладислав Хамран - президент на "Евроджъст ", Долорес Делгадо - основен прокурор на Кралство Испания, Любомир Йовески - основен прокурор на Република Северна Македония, Джанлуиджи Пратола, заместник-главен прокурор на Касационния съд на Република Италия, Хан Мораал - общоприет секретар на Международната асоциация на прокурорите и други.

Покани за присъединяване в конференцията са изпратени до управленията на парламентарно показани политически партии, до служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до служебния министър на правораздаването Иван Демерджиев.

Участие във форума ще вземат членове на Висшия правосъден съвет, представители на органите на профилираното правораздаване, магистрати, професионалните организации на следователите и прокурорите и неправителствения бранш. В рамките на конференцията ще бъдат изнесени презентации, отдадени на следните тематики: "Реформени вероятности пред профилираното правораздаване ", "Еволюция на конституционната уредба на правосъдната власт в интервала след 1991 година ", "Независимостта на прокуратурата в подтекста на промяната на правосъдната власт ", "Взаимодействието с националните управляващи на Евроджъст ", "Изменения в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс " и други.

Провеждането на конференцията ще се реализира присъствено от 10.30 часа в Дом 2 на резиденция „ Бояна “ на 09.12.2021 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР